..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι υπερατλαντικοί, Αλ. Τσίπρας και Γ. Παπανδρέου αλληλοστηρίζονται!!!!!


Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό να μείνει η Ελλάδα όρθια» και να μην «χαθεί το κεκτημένο της ισχυρής θέσης στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης».

Ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει τόσο ο ίδιος όσο και το ΚΙΔΗΣΟ, όπως επίσης και στο να γίνουν «οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που είχαν ξεκινήσει -όπως είπε- το 2009, αλλά δεν συνεχίστηκαν.

 Η συνάντηση έγινε «σε καλό κλίμα» όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και «ο πρώην πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση». 
Αυτά αναφέρει κείμενο ανεπίσημης ενημέρωσης που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χτες. Πώς, αλήθεια, ο μνημονιακός Παπανδρέου, που βρίσκεται μάλιστα υπό έλεγχο με βάση την εξεταστική για το μνημόνιο, και ο αντιμνημονιακός Τσίπρας συζητάνε σε κλίμα αλληλοστήριξης; Μάλλον τους ενώνει κάτι βαθύτερο, ίσως και πολύ μακρινό, π.χ. υπερατλαντικό;

Πάντως φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να κινήσει τα νήματα προκειμένου να ενοποιηθούν κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV», στόχος είναι «να ενώσουμε τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «δυνάμεις που βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ, που βρίσκονται στο Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις που θα μπορούσαν ξανά να δημιουργήσουν ένα προοδευτικό σύγχρονο σοσιαλιστικό δημοκρατικό και οικολογικό κίνημα, που θα έχει και τα βλέμματα προς την Ευρώπη και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog