..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Για τις 7 Μάη διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής - Τραμπούκικη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών σε μάρτυρες κατηγορίας!!!!


Για τις 7 Μάη διακόπηκε διαβάστε ΕΔΩ -> η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής  Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε το πρωί σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Η διακοπή έγινε προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος για έναν από τους κατηγορούμενους που δεν είχε σήμερα. 

Στη δίκη έχουν παραπεμφθεί 69 κατηγορούμενοι (70 είναι συνολικά όσοι παραπέμπονται με το βούλευμα 215/2015 του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών, αλλά ανάμεσά τους είναι και μια ανήλικη που θα δικαστεί από το Τριμελές Ανηλίκων). Από αυτούς, οι 67 κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παρόντες στο δικαστήριο είναι 44 κατηγορούμενοι, 24 είναι απόντες και ένας έχει αποβιώσει.

Οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας είναι οι μόνοι παρόντες από την -κατά το κατηγορητήριο- διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Τραμπούκικη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, λίγα μέτρα μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού, δέχτηκαν το πρωί μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που κατευθύνονταν στην αίθουσα διεξαγωγής της δίκης. Το γεγονός καταγγέλθηκε και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής. 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την προηγούμενη Βουλή καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος της οργάνωσης κατηγορούνται και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης και άλλα αδικήματα.

Στη δικογραφία και το κατηγορητήριο έχουν ενταχθεί μια σειρά άγριες εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν με συντονισμό, οργάνωση και καθοδήγηση από την ηγεσία της οργάνωσης, με προεξέχουσα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στον 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά. Για κάποια από αυτά τα εγκλήματα έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και τώρα εξετάζονται εκ νέου κάτω από το πρίσμα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog