..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

 Ζ. Κ. Γιούνκερ: Θα πω στον Τσίπρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις!!!!


Δεν απέκλεισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η Ελλάδα να εξέλθει από την Ευρωζώνη, υπονοώντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι συνέπειες δεν θα είναι τόσο μεγάλες για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», επισήμανε ότι στην αποψινή συνάντηση θα πει στον Αλέξη Τσίπρα αυτά που του έχει πει τις δύο φορές που συναντήθηκαν, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, θα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ώστε οι δεσμεύσεις που έχει πάρει σε επίπεδο Eurogroup το 2012, και πρόσφατα, να υλοποιηθούν». 

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο εάν είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να βγει από την Ευρωζώνη και απάντησε: «Όχι, αλλά πρόκειται για ένα διάλογο, ελπίζω έντιμο, ανάμεσα στην αλληλεγγύη των μεν και τη σταθερότητα των δε».

Επίσης ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο σεισμό στην Ευρώπη εξαιτίας της Ελλάδας και είπε: «Δεν πιστεύω ότι ένας νέος σεισμός διαφαίνεται στον ορίζοντα, γιατί έχουμε πάρει ήδη μέτρα που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε καλύτερα σε περίπτωση κρίσης. Εάν υπάρξει κρίση». 

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε πως «η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια ξεκίνησε πολλές μεταρρυθμίσεις, πέτυχε πολλές δημοσιονομικές οικονομίες, πέτυχε ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα». Πρόσθεσε πως «δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν έκανε πολλές προσπάθειες. Δεν είναι σωστό να λέγεται ότι οι Έλληνες είναι λαός τεμπέληδων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog