..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στη Βουλή η διαπραγμάτευση. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!!!!!!


Με συνοπτικές διαδικασίες θα γίνει απόψε η συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους της και την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη στήριξη όλων των κομμάτων σε αυτά τα παζάρια που γίνονται για λογαριασμό της αστικής τάξης, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη στράτευση όλων των δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά κυρίως του λαού.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει σύντομες τοποθετήσεις από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαντλήσει τη συζήτηση για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, αντί να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ, διαβάστε ΕΔΩ ->, κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία, και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog