..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Στυλίδα: Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα νέα διόδια!!!!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Στυλίδας, με αφορμή την εφαρμογή των μετωπικών διοδίων στη Μαυρομαντήλα και στους παράπλευρους κόμβους Αγίας Μαρίνας και Καραβόμυλου της Εθνικής Οδού, δηλώνει τα εξής:

«Είμαστε εναντίον κάθε μορφής διοδίων, σε κάθε τόπο.

Διαφωνούμε με τις Συμβάσεις Παραχώρησης που οδηγούν υποχρεωτικά στην επιβολή διοδίων και εμποδίζουν την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση.

Ζητάμε την κατάργηση των διοδίων, την απομάκρυνσή τους και την κατάργηση των σχετικών νόμων της Βουλής.

Δεν παζαρεύουμε την τιμή των διοδίων.

Δεν διαπραγματευόμαστε το χρόνο κατάργησής τους σε σχέση με τους παράδρομους.

Δεν ζητάμε ειδική αντιμετώπιση και κάρτες, επειδή είναι της λογικής "κρεμάστε τον αδερφό μου αντί για μένα".

Γενικά δεν συμφωνούμε με την καλλιέργεια αυταπατών.

Αυταπάτη είναι οι ατέρμονες και ατελέσφορες δικαστικές προσφυγές ενάντια σε Συμβάσεις Παραχώρησης που ψηφίστηκαν στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Μόνο η παρέμβαση λαϊκών δυνάμεων μπορεί να τις καταργήσει. Άλλωστε, αυτή η μέθοδος κατασκευής δημόσιων έργων είναι "συνταγή" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των κατασκευαστικών ομίλων και δεν την αρνείται ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Φωτο αρχείου από προηγούμενη κατάληψη των διοδίων από το ΠΑΜΕ

Είναι επίσης απαράδεκτη η λογική να ξεπληρώσουν τους δρόμους όσοι τους χρησιμοποιούν. Το ίδιο και η δήθεν πιο δίκαιη άποψη των "αναλογικών διοδίων" που είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση και παραλλαγή, ο λογαριασμός πηγαίνει στα ίδια θύματα, στο λαό που ήδη αγκομαχεί να τα βγάλει πέρα από την επίθεση στο εισόδημα, στα δικαιώματα, στο σύνολο της ζωής του. Σε αυτούς που έχουν πληρώσει μια φορά μέσω της φορολογίας τους και καλούνται πάλι να χρυσοπληρώσουν τους ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε το λαό να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να μην αποδεχτεί ημίμετρα και παζάρια στην τιμή των διοδίων. Να παλέψει για την κατάργησή τους. Δεν θα λείψουμε από κανέναν αγώνα, αλλά θα προβάλλουμε τη δική μας λογική:

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ. ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΕΨΑΝ Ή ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog