..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Αναμένουμε "έντιμο" ......συμβιβασμό !!!!!!!


Τη διαβεβαίωση στο ντόπιο κεφάλαιο ότι θα υπάρξει ένας «έντιμος και ειλικρινής συμβιβασμός που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία», απευθύνει ο Αλ. Τσίπρας με τη συνέντευξή του στην «Real News». Την ίδια ώρα προσφέρει στο λαό «χάντρες και καθρεφτάκια» περί πάταξης της διαφθοράς κι ανέξοδες υποσχέσεις πως δεν θα μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις, άρα δηλαδή θα διατηρηθούν όλες οι περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από αστικά επιτελεία για καθυστερήσεις, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του «ανέλαβε την εξουσία σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και με αφόρητη πίεση» και διαβεβαιώνει ότι «όταν πολύ σύντομα έχουμε αίσιο τέλος στην πρώτη διαπραγματευτική φάση, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Επικαλείται μάλιστα το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και εμμέσως παραδέχεται ότι αυτό αποσκοπεί να «στραγγίξει» τη λαϊκή οικογένεια ώστε να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, προσφέροντας στους επιχειρηματίες δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους. «Έχει δώσει τεράστια ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και έχει τονώσει σε λιγότερο από μία βδομάδα τα δημόσια ταμεία. Έτσι σκοπεύουμε να συνεχισουμε», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή τη διαπραγμάτευση, στην οποία η κυβέρνηση προσέρχεται με γνώμονα τις αξιώσεις της αστικής τάξης της χώρας για στήριξη των επενδύσεών της απ' τον κρατικό κορβανά, σημειώνει: «Έχουμε απ' την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας δηλώσει ότι στόχος μας είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία - γέφυρα ώστε να οδηγηθούμε σε μια συνολική συζήτηση για το χρέος, που θα καταλήξει σε ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη τον Ιούνιο. Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του».

Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται Κοινοβουλευτική Ομάδα και κυβερνητικό συμβούλιο, δηλώνοντας ότι «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» και ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια, έχει ενιαία πολιτική στρατηγική». Προσθέτει ακόμα πως η «συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι εξαιρετική» και απορρίπτει «κάθε συζήτηση που θέτει θέμα αλλαγής κυβερνητικού σχήματος» όπως και κάθε σκέψη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, πιστός στη λογική του «βαφτίζω το κρέας ψάρι», δηλώνει ότι θα συνεχιστούν αλλά... μασκαρεμένες: «Η νέα κυβέρνηση έχει διαφορετική αντίληψη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με ενισχυμένη συμμετοχή του δημοσίου...».

Σχετικά με την προσπάθεια απόκτησης ερεισμάτων σε Ρωσία και Κίνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάνοιξης νέων πεδίων δράσης για την αστική τάξη της Ελλάδας, υποστηρίζει ότι «η νέα κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Οι επισκέψεις σε Κίνα και Ρωσία εντάσσονται στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αντίληψης για την εξωτερική πολιτική. Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία είναι διεθνείς συνομιλητές της χώρας μας».

Ως επιστέγασμα μιας συνέντευξης που επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης στη συνέχιση της πολιτικής που έφερε το λαό στο χρεοκοπία, ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει την επίθεση στο ΚΚΕ. Διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο της μάχης που δίνει η κυβέρνησή του, ως εμπροσθοφυλακή των συμφερόντων της αστικής τάξης, υποστηρίζει: «Είναι κρίμα που σε μια ιστορική μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, σε μια μάχη για την αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κατεύθυνσης σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάλιστα με έναν εξαιρετικά δυσμενή συσχετισμό δύναμης το ΚΚΕ έχει επιλέξει να είναι απόν, να μένει στη γωνία, να πετροβολά το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για κοντόφθαλμη και ανιστόρητη επιλογή».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog