..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ανδρέας Ξανθός: Καμία αύξηση στις δαπάνες ΚΑΙ για την .....Υγεία!!!!!!!


Στο προεκλογικό πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δέσμευση ότι θα διατεθούν «350 εκ. ευρώ για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και άνεργους».

Στις 17.2.2015 έγινε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με το προεδρείο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Και, όταν τέθηκε το θέμα της αύξησης των δημόσιων δαπανών Υγείας, ο Α. Ξανθός απάντησε: «Οποιαδήποτε αύξηση στον προϋπολογισμό για τις δαπάνες Υγείας εξαρτάται απόλυτα από τις διαπραγματεύσεις», παραπέμποντας οποιαδήποτε πιθανή αναθεώρηση του προϋπολογισμού στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και πλειοδοτώντας -ταυτόχρονα- στο κλίμα ανοχής και αναμονής που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.

Στις 27.2.2015, ο Α. Ξανθός συναντήθηκε με την ηγεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Και, όταν τέθηκε το ίδιο ερώτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για αύξηση του προϋπολογισμού γιατί έχουμε μεταβατικές μνημονιακές δεσμεύσεις».
Είχαν τελειώσει πια οι διαπραγματεύσεις και το πρόγραμμα ή η συμφωνία ή η σύμβαση ή η γέφυρα -όπως και αν ονομαστεί- έφερε την προσγείωση στη συνέχεια του τελευταίου μνημονίου. Ετσι, για να διαψευστεί και πάλι το ΚΚΕ, που έλεγε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει με ψίχουλα να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στην αποδοχή και την αναμονή. Αλλά τελικά ούτε και αυτά τα ψίχουλα. Τίποτε, δηλαδή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog