..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Κυρία Δώρα, μην ψαρεύεις, θα φέρω ..........λαγό!!!!!!!!!!!


Καθημερινά τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ αποδελτιώνει δηλώσεις παραγόντων της ΕΕ, αλλά και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, προωθώντας τη «συγκομιδή» στα εγχώρια ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι ...δεν είναι ελέφαντας! Οτι, δηλαδή, δεν είναι κατά της ΕΕ και του ευρώ. Οτι οι σχέσεις της χώρας με τη λυκοσυμμαχία δεν πρόκειται να διαταραχθούν αν αναλάβει τα ηνία της αστικής διαχείρισης κ.λπ. Φαίνεται πράγματι ότι έχει πείσει για τη φρονιμάδα του και ότι έπιασαν τόπο τα διαπιστευτήρια και οι εξετάσεις του.
Σπεύδουν, λοιπόν, οι παράγοντες της ΕΕ να διαβεβαιώσουν ότι όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, στο βαθμό που δεν αμφισβητεί τα ιερά και όσια της εξουσίας του κεφαλαίου, τη δουλειά θα την κάνει. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι...

Η ικανοποίησή του είναι φανερή, εκεί όμως που ξεχειλίζει από περηφάνια είναι όταν οι δηλώσεις προέρχονται από εκπροσώπους της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας. Οι αβρότητες με τον Σουλτς και τον Πιτέλα, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, αντίστοιχα, οι τηλεφωνικές και άλλες επαφές τους, προοιωνίζονται μια σχέση ...στοργής που μόλις άρχισε.
Η αλήθεια είναι, κατόπιν μεγάλης φορτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που φλέρταρε ξεδιάντροπα με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία πριν ακόμα σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί ο ίδιος. Δεν υπήρξε επίσκεψη Τσίπρα σε ευρωπαϊκή χώρα που να μη συνοδευτεί από συνάντησή του με εμβληματικές μορφές του συγκεκριμένου χώρου, πλέκοντάς τους στη συνέχεια το εγκώμιο. 

Είχε φτάσει ακόμα σε σημείο να εκλιπαρεί τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες να ...εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και να συνάψουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ολα αυτά για τα «μάτια» μιας δύναμης που διεκπεραίωσε όλη τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου σε βάρος των λαών. Που προώθησε τον μεγαλύτερο όγκο των φιλομονοπωλιακών αναδιαρθρώσεων οι οποίες έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, ανθρώπων του μόχθου. 
Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά εξωραΐζει το ρόλο της. Το ίδιο κάνει και τώρα που ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις με στελέχη της, όταν αυτά τα ίδια δηλώνουν την προσήλωσή τους στη στρατηγική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα. Δίνει και στη σοσιαλδημοκρατία εξετάσεις, διεκδικώντας ίσως αυτή τη φορά την αποδοχή του ως τμήματός της.

1 σχόλιο:

  1. Να προσέχουμε λίγο παραπάνω τα σχόλια,τις φωτογραφίες,τις αναλύσεις μας γιατί ανάλογα με την ποιότητά τους κάνουν καλό ή και ζημιά...Και ο νοών νοείτο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog