..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΑΒ Ημαθίας: Ελεήστε τον ........φτωχό!!!!!!!


Έκκληση προς όλους κάνει το ΕΚΑΒ Ημαθίας προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να γίνει προμήθεια χειμερινών ελαστικών για τα ασθενοφόρα.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση: «Λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάει ο τόπος μας, η Υπηρεσία μας δεν δύναται να διαθέσει χειμερινά ελαστικά για τα ασθενοφόρα. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι σε πολλές περιοχές να τοποθετούμε αλυσίδες στα ασθενοφόρα ακόμη και με ελάχιστη χιονόπτωση και λίγο αργότερα να τις αφαιρούμε επειδή δεν είναι απαραίτητες. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη τη δουλειά μας γιατί αυξάνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών με κίνδυνο της υγείας τους».

«Για το λόγω αυτό το σωματείο μας κάνει έκκληση προς κάθε συμπολίτη μας που έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει ώστε να προμηθευτούμε χειμερινά ελαστικά έστω για ένα ασθενοφόρο για να μπορούμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες του Νομού», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πρόκειται για ένα γεγονός που δείχνει ανάγλυφα σε ποιο «χάλι» έχει φτάσει και η «Δημόσια Υγεία» ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και των γενικότερων κατευθύνσεων της Ε.Ε (ανεξάρτητα της ύπαρξης Μνημονίων). Μα και η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν είναι καλύτερη με δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε αναλώσιμα, με ιδιωτικοποιημένες-υποβαθμισμένες δομές δράσης τους (π.χ σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη κ.α). Από αυτή την άποψη οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (μαζί και αυτοί του ΕΚΑΒ) δεν θα πρέπει στην απόγνωση να αναζητούν «χορηγούς» ή «δωρητές» αλλά μαζί με τους φορείς του λαϊκού κινήματος το αυτονόητο. Γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών (και) για την Υγεία!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog