..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ανάσταση ή μόνιμος........ Γολγοθάς;


 Σε δήλωση του ο υποψήφιος πλέον βουλευτής με τη Ν.Δ στο νομό μας (Ημαθία) Κώστας Γιοβανόπουλος τονίζει: «Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εκτίθεμαι ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στις κρίσιμες ώρες η ευθύνη απαιτεί δράση. Η επιλογή που είχα ήταν μόνο μία: Να συμβάλλω στην ανάσταση της χώρας. Λέγοντας αλήθεια, πολεμώντας την απελπισία, μαχόμενος από μέσα να λήξει επιτέλους η πολιτική αγονία.
 Η ανάπτυξη που όλοι ποθούμε δεν έρχεται με διαταγές ούτε με καταλήψεις. Η ανεργία δεν μειώνεται με κατάρες, η μετανάστευση των παιδιών μας δεν σταματά με εθνικορητορείες. Έρχονται καιροί δύσκολοι, μέρες που οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και έντιμα στην πρωτογενή κυρίως παραγωγή. Μπορούμε. Αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας. 
 Μεθοδικά ας συμβάλλουμε τώρα στην Ενότητα. Τώρα συνέργειες και μάχη υπέρ των πολλών με Τρόπο Ελληνικό. Διεκδικώ να εργαστώ για τη φωτισμένη αξιοκρατία, την απλή δικαιοσύνη, τη δημοκρατία των αρίστων.» (Η σχετική ΦΩΤΟ συνοδεύει τη δήλωση του)

ΣΧΟΛΙΟ: Προφανώς και δεν συμφωνούμε με τις σημερινές του απόψεις που εξάλλου έρχονται σε αντίθεση και με όσα ο ίδιος υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα (άλλωστε καταψήφισε και τον κρατικό προϋπολογισμό πριν λίγες μέρες…) όχι μόνο για τα ζητήματα «ενότητας-συνεννόησης» (που το τελευταίο διάστημα συχνά τόνιζε...) όσο για το εάν αυτή η πολιτική μπορεί να λύσει και όχι να μεγεθυνθεί λαϊκά προβλήματα. 
Τα προβλήματα έχουν αιτίες με ονοματεπώνυμο: Ε.Ε-κεφάλαιο-ΔΝΤ, κυβερνητική πολιτική. Τα όσα σήμερα υποστηρίζει περί «Ανάστασης της Χώρας» δεν συνάδουν με τον συνεχιζόμενο Γολγοθά που περνούν τα λαϊκά στρώματα, ενώ τα περί «δημοκρατίας των αρίστων» που αναφέρει απλά έρχονται σε αντίθεση με την «δημοκρατία των λίγων και οικονομικά ισχυρών», με τη «δημοκρατία των εντολών της τρόικας και των νομοθετικών διαταγμάτων» που όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε και που ο ίδιος με τον δικό του τρόπο κατήγγειλε!
 Ο λαός της περιοχής θα πρέπει να πάει στις κάλπες χωρίς φόβο και κυρίως με στόχο η δικαιολογημένη του οργή να μην είναι πια «άσφαιρη» αλλά να πιάσει τόπο. Η «Άνοιξη» της ΦΩΤΟ δεν θα προέλθει από τη Ν.Δ, ούτε από την εκλογική ενίσχυση κάθε είδους διαχειριστή της σημερινής κατάστασης, αλλά μέσα από τους αγώνες του ίδιου του λαού για ριζικά διαφορετική πολιτική, έξω από την Ε.Ε και την κυριαρχία (οικονομική-πολιτική) του κεφαλαίου. 
Αλλιώς η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί!
η άλλη άποψη

1 σχόλιο:

  1. Με ισχυρό ΚΚΕ γιά να μπορεί ο λαός να είναι νοικοκύρης στον τόπο του μακρυά και πέρα απ τις εξαρτήσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog