..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Σταθάκης: Θα συντρίψουμε τους ....ολιγάρχες!!!!! Προσοχή στο ....καλσόν!!!!!!!!


Εδώ κολλάει το τραγούδι του Κελαηδόνη, «Έτσι σε θέλω σκισμένο τζίν με μπότες και καπέλο!». Μόνο που το καπέλο δεν υπάρχει και το τζιν έγινε καλσόν!

 Μια «οχλοβοή» επικράτησε προς στιγμήν, χτες, όταν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν δηλώσεις του Γ. Σταθάκη στους «Financial Times» σαν απειλή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ...συντρίψει τους ολιγάρχες στην Ελλάδα! Η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την αλήθεια δεν περιγράφεται. Εσπευσε να δώσει εξηγήσεις για το τι είπε και τι εννοούσε ο βουλευτής του και σημαίνον στέλεχος του οικονομικού του επιτελείου.

 Ο Γ. Σταθάκης «...δεν επεσήμανε παρά την προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ο ίδιος ο Σταθάκης, βέβαια, το 'χε πει καλύτερα: «Θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή για τον επιχειρηματικό κόσμο, να παραμερίσουμε προβλήματα με τη γραφειοκρατία για τα οποία παραπονιέται»...


 Σε ό,τι αφορά τους ολιγάρχες, στην πραγματικότητα αποκήρυξε τους «κακούς», διαχωρίζοντας αυθαίρετα τους καπιταλιστές για να υπερασπιστεί με μεγαλύτερη άνεση τους υποτιθέμενους «καλούς». Μάλιστα, παραδέχτηκε πως «είναι σκόπιμο να διακρίνουμε μεταξύ της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που πρέπει να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί, και στις εταιρείες οι οποίες διατηρούν διασυνδέσεις με την πολιτική ελίτ και με αυτό τον τρόπο βλάπτουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας». 
 Εχει, βλέπετε, μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που ζουν με μισθούς πείνας, για τους ανέργους αν αυτός που τους ξεζουμίζει ή τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά είναι «υγιής» επιχειρηματίας ή όχι.

 «Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος άρθρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, που «φιλοξενεί» στο χτεσινό της φύλλο η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντε Λα Σέρα». Η κτητική αντωνυμία φορτώνει ετσιθελικά στο λαό δεσμεύσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει απέναντι στο κεφάλαιο.
  Σ' αυτό απευθύνεται, υπενθυμίζοντάς του ότι «δεν θα ζημιωθεί» εφόσον αναλάβει το κόμμα του την αστική διαχείριση στην Ελλάδα. Ασφαλώς. Αλλωστε, έχουν σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι και το χρέος θα φροντίσουν να πληρωθεί - απ' τις τσέπες του λαού - μιας και δεν είναι «μπαταχτσήδες», και την πολιτική που χρειάζεται για να ανακάμψει η κερδοφορία του θα υλοποιήσουν, και εντός του ευρωενωσιακού θεσμικού πλαισίου θα κινηθούν, που αποτελεί άλλωστε και τον θεματοφύλακα της αντιλαϊκής πολιτικής. Κατόπιν όλων αυτών το βέβαιο είναι ένα:
 Η Ελλάδα του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του κεφαλαίου θα ζημιώσει, και μάλιστα πολύ, την Ελλάδα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog