..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΕ είναι το σπίτι μας!!!!!!!


Μετά το «η ΕΕ είναι το σπίτι μας» που είπε πρόσφατα, αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε για τη συμμετοχή στο ευρώ και στην ΕΕ πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», επιβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει στη λογική των μονόδρομων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Θα έπρεπε να ήμασταν παρανοϊκοί», εάν βάζαμε σε κίνδυνο το ευρώ και την ΕΕ, «δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος» διεμήνυσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «STAR».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι εάν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του, θα υπογράψει ένα νέο «πρόγραμμα» σε συμφωνία με τους εταίρους του, καθώς και ότι θα εφαρμόσει τις συνθήκες της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι το μνημόνιο θα βαφτιστεί αλλιώς, αλλά θα εφαρμοστούν τα ίδια ή ανάλογα μέτρα.

Επεξηγώντας τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει διαπραγμάτευση, απάντησε: «Ότι καθόμαστε σε ένα τραπέζι και συμφωνούμε». Στη συνέχεια έγινε ακόμη πιο σαφής λέγοντας πως «το πρόγραμμα που θα συμφωνήσουμε, θα είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Ως προς το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας ξεκαθάρισε ότι μπούσουλας θα είναι οι συνθήκες της ΕΕ που αλυσοδένουν με μόνιμες θηλιές τους λαούς. «Η Ελλάδα έχει κάποιες θεσμικές υποχρεώσεις ως μέλος ισότιμο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην ΕΕ» είπε, προσθέτοντας ότι «οι υποχρεώσεις μας είναι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους».

Μάλιστα εγκαταλείποντας τις κορώνες απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση, εκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ όχι μόνο θα δεχθεί τη μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά θα προσπαθήσει να την καρπωθεί «ως δική της επιτυχία», γεγονός που αν μη τι άλλο αποκαλύπτει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Παράλληλα αντιγράφοντας τις «δοκιμασμένες» πρακτικές των παραδοσιακών αστικών κομμάτων, χρησιμοποίησε το εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας ή αστάθειας, το οποίο κατά κόρον χρησιμοποίησε και η ΝΔ. «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι το σενάριο των δεύτερων εκλογών» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει «να επιλέξει σταθερότητα, να επιλέξει σταθερή κυβέρνηση και να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία».

Παρά την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία κυβέρνηση που κινείται στους μονόδρομους του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, επέμεινε να «ψαρεύει σε θολά νερά», καλώντας το ΚΚΕ να στηρίξει ή να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Γερμανούς, αλλά εμμέσως πλην σαφώς τη γερμανική κυβέρνηση, ότι «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο». Όπως είπε, «στόχος μας δεν είναι η σύγκρουση με τους εταίρους μας. Στόχος μας δεν είναι περισσότερα δάνεια ή το δικαίωμα σε νέα ελλείμματα. Στόχος μας είναι η σταθεροποίηση, οι πρωτογενώς ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί...». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog