..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοι στην ............κολυμβήθρα!!!!!!!!Μπορεί να μοιάζει πολιτικό παράδοξο. Πρώην υφυπουργός της «μνημονιακής» κυβέρνησης του Γ. Α. Π. και του Καστελλορίζου να εντάσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτής που έχει ψηφίσει όποιο μνημόνιο κυκλοφορούσε στη Βουλή τα τελευταία 4 χρόνια να ρητορεί υπέρ του «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΔΗΜΑΡ που έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, το μνημόνιο των μνημονίων, να επιχειρηματολογεί για την ανάγκη κυβέρνησης με κορμό τον «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ.

 Είναι λογικό να συμμαχούν δυνάμεις που εγγυώνται ότι όλες οι δεσμεύσεις στο πλαίσιο του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στις καπιταλιστικές ενώσεις, θα τηρηθούν.
Και από αυτή την άποψη, ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, νυν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βουδούρης, η κ. Τζάκρη, ο κ. Μιχελογιαννάκης, η κ. Γιαταγάνα, η κ. Μακρή χωράνε πολύ άνετα στο ίδιο πολιτικό τραπέζι. Μπορούν να συνεννοηθούν πολύ ωραία και να μοιράσουν μεταξύ τους θέσεις σε ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Γενάρη του 2015.
 Και, βέβαια, το ίδιο ισχύει και για πρώην συμβούλους του Γ. Παπανδρέου, όπως ο Κρ. Αρσένης, η Λ. Κατσέλη, οι Κοτζιάς, Ρουμπάτης κλπ. Οσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ήταν όλοι μαζί και συνυπήρχαν μέσα στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


 Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες ημέρες ήταν έτοιμος να ανοίξει τις αγκάλες του για να υποδεχτεί, προεκλογικά, εκείνους που πριν μερικούς μήνες τους αποκαλούσε «Τσιριμώκους», «Καρατζαφέρηδες της αριστεράς», «μνημονιακή αριστερά», δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Ετσι, οι «Καρατζαφέρηδες» μετατράπηκαν σε δύναμη ευθύνης και χωράνε στο μέτωπο που θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το προξενιό, όμως, δεν προχώρησε, όχι για λόγους ιδεολογικο-πολιτικούς αλλά για λόγους μοιράσματος κοινοβουλευτικών θέσεων, με δεδομένο ότι τα αιτήματα για υποψηφιότητες στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές...

 Μια παροιμία λέει: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Οπως, επίσης, είναι απολύτως εύλογο να πει κάποιος ότι είναι λογικό κόμματα που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του συστήματος να λένε άλλα τη μία και άλλα την άλλη. Πόσες φορές στο παρελθόν δεν το έχει ζήσει αυτό ο λαός; 
 Ποιος δε θυμάται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σκυλοβρίζονταν επί δεκαετίες αλλά τα βρήκαν και κυβέρνησαν μαζί (σ.σ. και με τη ΔΗΜΑΡ) όταν το αστικό πολιτικό σύστημα το χρειάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου; Βέβαια, με βάση αυτή την εμπειρία, εάν δει κανείς το σημερινό καβγά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εύλογους συνειρμούς για το μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog