..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ : Πάλη και ψήφο για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα!!!!


Από τις επώδυνες αλλαγές στην Ασφάλιση και τις συντάξεις δεν γλιτώνει κανείς. Κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο αντιμετωπίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση σαν «κόστος» από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν. Οι ανατροπές δεν περιορίζονται μόνο στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο μισθολογικό, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Πρόνοια. Επιδιώκουν να μετακυλήσουν το κόστος και την ευθύνη στις πλάτες των ασφαλισμένων, που έχουν ήδη πληρώσει γι' αυτά, μέσα από τη φορολογία και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι όλες οι ανατροπές που καταγράφονται προωθούνται από ήδη ψηφισμένους νόμους, που σημαίνει ότι ακόμα και αν σταματήσει εδώ η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ακόμα δηλαδή κι αν δεν ψηφιστεί κανένας άλλος νόμος, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μετρούν απώλειες, από την εφαρμογή παλιότερων νόμων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να γίνει κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υπόσχεται να καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας, αλλά δεν υπόσχεται ούτε να αναστείλει τις αρνητικές συνέπειες από τις διατάξεις των νόμων που τώρα μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή.


Οι αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση γίνονται στη βάση κατευθύνσεων της ΕΕ, που εφαρμόζουν όλα τα κράτη - μέλη, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα κυβερνάει και με ποιο μείγμα διαχείρισης. Στα συρτάρια της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή, βρίσκεται η μελέτη του ΚΕΠΕ, που εξειδικεύει παραπέρα αυτές τις αντιδραστικές κατευθύνσεις, για την ολοκλήρωση του συστήματος των «τριών πυλώνων» στην Ασφάλιση («εθνική σύνταξη», επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτική ασφάλιση). Ανάμεσα στα άλλα, προτείνεται η αύξηση στα 6.000 (από 4.500 σήμερα) των ενσήμων που απαιτούνται για να θεμελιώσει κανείς συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους γεννημένους μετά το 1970, δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ποτέ, υπολογίζοντας τη μεγάλη ανεργία και την έκταση που έχουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, κύρια στους νέους.

Η τάση είναι δεδομένη και μπορεί να αντιστραφεί μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Για να γίνει αυτό ψηφίζουμε στις ερχόμενες εκλογές με κριτήριο ποιό κόμμα υπερασπίστηκε διαχρονικά και αταλάντευτα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, ποιό κόμμα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η εκλογή με αυτό το κριτήριο θα είναι συμβολή στον αγώνα ασφαλισμένων και συνταξιούχων να ανακόψουν την επίθεση σε βάρος τους και με την πάλη τους να ανοίξουν δρόμους για Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών τους.
ΕΣΑΚ-ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog