..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Αυξάνονται οι άνεργοι, και μειώνουν το επίδομα ανεργίας!!!!!!


Προκλητικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των ανέργων από την κυβέρνηση. Οταν η επίσημη ανεργία παραμένει σταθερά στο 25%, όταν η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 55%, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση - για ακόμα μία χρονιά - μειώνει το επίδομα της ανεργίας. Θα διαθέσει 942.000.000 ευρώ, όταν με πολύ μικρότερο ποσοστό ανέργων, το 2011, στο επίδομα ανεργίας δόθηκαν 2.500.000.000 ευρώ. Και ενώ, λοιπόν, μειώνει συνολικά τη δαπάνη για το επίδομα ανεργίας, την ίδια ώρα αυξάνει τη χρηματοδότηση των διαφόρων προγραμμάτων ενεργητικής μορφής εργασίας, τα οποία ανακυκλώνουν επί της ουσίας την ανεργία, παρέχοντας ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι φανερό ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτά καταγράφονται και με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν έχουν τελειωμό. Δεν πρόκειται να σηματοδοτήσουν το τέλος των μνημονίων. Η όποια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), για το δημόσιο χρέος, είτε δοθεί παράταση, είτε μπούμε στην προληπτική γραμμή πίστωσης, τα μνημόνια θα παραμείνουν, γιατί ακριβώς υπάρχει πάνω από όλα το μνημόνιο διαρκείας που έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στα πλαίσια της νέας οικονομικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog