..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη!!!!!!!! (ΦΩΤΟ)


Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη νέα αντεργατική επέλαση κυβέρνησης - ΕΕ , ενώ παράλληλα στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία συμμετείχαν σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, και στη συνέχεια στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, μέσω των οδών Αριστοτέλους, Τσιμισκή, Βενιζέλου Εγνατία και Αντιγονιδών.

Στην κεφαλή της πορείας το μεγάλο πάνω της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με το σύνθημα: «Δύο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή και εξαθλίωση, ή αγώνας και επιβίωση».

Στην συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του  Σωματείου Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας


Μεταξύ άλλων είπε: 
Η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται με νέα φοροεπιδρομή για το 2015 με 1,5 δισ. ευρώ επιπλέον επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών την ώρα που προβλέπει νέα μείωση κατά 100 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις. Προβλέπεται νέα μείωση των χρηματοδοτήσεων για την Παιδεία, την Υγεία, τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Ταυτόχρονα προχωράνε σε ανατροπές για ότι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση, με σύνδεση των παροχών υγείας ανάλογα με τα ένσημα και τις εισφορές των εργαζομένων, με αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ακόμη και με εθελοντές που θα καλύπτουν για παράδειγμα τα κενά στα σχολεία και θα αμείβονται, αντί για μισθό, με μόρια!

Και φυσικά όλα αυτά δεν είναι απλά κάποιες απαιτήσεις της τρόικα. Ποτέ άλλωστε, δεν ήταν μόνο αυτό. Είναι οι απαιτήσεις του κεφαλαίου στην Ελλάδα, του ΣΕΒ, στα σαλόνια του οποίου συνωστίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τσακώνονται ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Μόνο που αυτή η σταθερότητα για το κεφάλαιο, είναι η μεγαλύτερη αστάθεια για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Μετα την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, τις οποίες αντικατέστησαν με ψίχουλα, μετά τη κατακρεούργηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με απώλειες πάνω από 12-16 δισ., μετά τη μείωση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μετά τη δραματική και χρόνια μείωση των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, σημερα Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.

Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος...........
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog