..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Στα....''ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ'' Λέει η απόφαση του εισαγγελέα εφετών για την υπόθεση ''ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ'' Χαϊκάλη !!!


Με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι θα πρέπει να μπει στο αρχείο η υπόθεση δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ. 
 Ωστόσο, ανοιχτή παραμένει η υπόθεση αναφορικά με την παράνομη καταγραφή της συνάντησης από την πλευρά Χαϊκάλη.
 Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών Χαϊκάλη, αναφέροντας ότι δεν είναι λογικό ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος (δωροδοκία βουλευτή) να παγιδεύσει τη συνάντηση. 
 Όπως υποστηρίζει "το προσελθόν στη συνάντηση πρόσωπο (σ.σ. Γ. Αποστολόπουλος) είχε κι εαυτός παγιδεύσει το χώρο 
 α) με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης, που βρήκαν οι Χαϊκάλης και Καμμένος μετά τη συνάντηση,
 β) με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής,
 γ) με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε πολύ σωστά επιλεγμένη θέση.
 "Προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία το γεγονός της μη καταφυγής των δυο στο αρμόδιο εισαγγελέα ή στην Ασφάλεια που είχαν τεχνογνωσία για την κάλυψη της συνάντησης για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία" αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, προσθέτοντας πως "προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι τις 6:15 της 12.12 τόσο η Εισαγγελία Εφετών όσο και η Αστυνομία δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκεπτόνταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του και τα οποία η μεν Ασφάλεια έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή, επίσημα δε στις 20:10 όταν ο Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ".
Έτσι - συνεχίζει ο Π. Παναγιωτόπουλος- "πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση Αποστολόπουλου δεν οφείλεται σε διαρροή που δεν μπορούσε να γίνει από κανένα επειδή προ της 20:10 ουδείς γνώριζε τα στοιχεία του προσώπου". Αντίθετα κρίνει πως η μη προσέλευση στην οικεία οφείλεται στο ότι ο Γ. Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς του χρηματικού ποσού".
 Επισημαίνει δε πως ο Γ. Αποστολόπουλος αν όντως σκόπευε να δωροδοκήσει το βουλευτή δεν θα προσελάμβανε αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν τη συνάντηση, δεν θα τους έβαζε σε περίοπτη θέση, ώστε να παρακολουθούν τα πάντα και δεν θα τοποθετούσε συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα ώστε να καταγράφει το έγκλημα.
 Η θέση του Π. Χαϊκάλη να θελήσει άμεσα να καταθέσει ερμηνεύεται ως "ανησυχία για ενδεχόμενη σε βάρος του δημοσιοποίηση επιβαρυντικού αποδεικτικού υλικού".
 Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτει την αίτηση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την πλευρά του βουλευτή καθώς μεταξύ άλλων "δεν είναι αναγκαία, αφού δεν συντρέχει περίπτωση διαρροής από οποιοδήποτε πρόσωπο". 
(Ο Παύλος Χαϊκάλης έσπασε την ομερτά που υπάρχει για τις δωροδοκίες και τους εκβιασμούς βουλευτών. Είναι βέβαιο πως αυτό κάποιοι δεν θα του το συγχωρήσουν. Όποιος σπάει την ομερτά πρέπει να τιμωρείται για παραδειγματισμό.)     ''ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ'' 


Πως τόλμησε ο φωτογράφος και δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές αλλά και τον δολοφόνο πριν φωτογραφήσει;
Να βρεθεί και να καταδικαστεί ο φωτογράφος που τράβηξε αυτη τη φωτό χωρίς την άδεια του κυρίου με το πιστόλι. Οπως καταλαβαίνετε απο τα δύο εγκλήματα η...κρυφή καταγραφή σταθμιζεται ως σημαντικότερο...
Kostas Vaxevanis μέσω PATRINAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog