..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ουκρανία: Ναι στο...... ΝΑΤΟ!!!!!!!


Ενα νέο στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα περιπλέξει την κατάσταση στην ενδοϊμπεριαλιστική και ενδοαστική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η απόφαση την Τρίτη του ουκρανικού κοινοβουλίου να εγκαταλείψει το «καθεστώς ουδετερότητας». 

Η Βούλη αυτή θυμίζουμε ότι προέκυψε από τις εκλογές βίας και νοθείας στις 26 Οκτώβρη, μετά από την πραξικοπηματική ανατροπή το Φλεβάρη της αστικής κυβέρνησης Γιανουκόβιτς με την ανοιχτή επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ, που στήριξαν τις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις. 
Ετσι συνολικά 303 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 8 κατά, να αλλάξει το καθεστώς της Ουκρανίας ως «αδέσμευτης» χώρας που δε συμμετέχει σε κανένα στρατιωτικό οργανισμό, όπως τουλάχιστον είχε καθιερωθεί μετά από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και είχε συμφωνηθεί με τη Ρωσία και το 2010.


 Η κίνηση αυτή πλέον ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, κάτι που επιβεβαίωσε και επιβράβευσε και ο Ουκρανός Πρόεδρος (μεγαλοεπιχειρηματίας, βιομήχανος σοκολάτας και με επιχειρήσεις και σε άλλους κλάδους και ΜΜΕ) Πέτρο Ποροσένκο, που έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την απόφαση: «Επιτέλους διορθώσαμε ένα λάθος, 303 βουλευτές ψήφισαν την απόρριψη "του αδέσμευτου" της Ουκρανίας. Η Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική (δηλαδή ΝΑΤΟϊκή) ολοκλήρωση είναι η μόνη εναλλακτική για την Ουκρανία».

Η δρομολόγηση της ένταξης στη λυκοσυμμαχία, στο πλαίσιο της επέκτασης προς Ανατολάς και πιο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, πιθανά για λόγους τακτικής να πάρει κάποιο διάστημα. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε νορβηγική εφημερίδα ότι η «Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος της συμμαχίας αφού εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που και η ίδια δηλώνει ότι πρέπει να κάνει, όπως να βελτιώσει την άμυνά της, να καταπολεμήσει τη διαφθορά ώστε ο κρατικός μηχανισμός να δουλέψει καλύτερα, κάτι που και οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα πάρει μερικά χρόνια».
 Βεβαίως, όταν οι ηγέτες του στρατιωτικού βραχίονα του ευρωατλαντικού κεφαλαίου μιλούν για μεταρρυθμίσεις, αυτό σημαίνει νέα δεσμά για τα λαϊκά στρώματα και ενδυνάμωση της εξουσίας των μονοπωλίων. Ετσι η ουσία, παρά τη σχετική χρονική παράταση, δεν αλλάζει.
"Ρ" 28122014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog