..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η έκθεση με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ για το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ {Video}


Μια σημαντική έκθεση που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ έχουν τη δυνατότητα να δουν οι σύνεδροι της ΚΝΕ και οι προσκεκλημένοι στο 11ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Η έκθεση επί της ουσίας χωρίζεται σε 3 ενότητες.


- Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει σε πολλές προθήκες υλικά και ντοκουμέντα των εκδόσεων της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών 1922-1943, χειρόγραφες - παράνομες εφημερίδες, γράμματα και κάρτες από τις φυλακές και τους τόπους εξορίας, παιδαγωγικές και λογοτεχνικές εκδόσεις, καθώς και εκδόσεις για παιδιά και νέου που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά, παράνομα υλικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περίοδο της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας, υλικά που αφορούν τους αγώνες της εργατικής τάξης, καθώς και έντυπα και υλικά από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας.

- Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει σε προθήκες αντικείμενα όπως τα γάντια και την οπλοθήκη του Νίκου Μπελογιάννη, το χαρτοφύλακα του Νίκου Ζαχαριάδη, πολύγραφο της ΚΝΕ από τα χρόνια της παρανομίας 1968-1974, ασύρματο του ΚΚΕ από τα χρόνια της παρανομίας.

- Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του κομμουνιστή χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου, ο οποίος μετά το θάνατό του, στις 13 Σεπτέμβρη του 2013, κληροδότησε το σύνολο της περιουσίας του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έργα του, στο Κόμμα του, το ΚΚΕ. Πρόκειται για ακουαρέλες, ξυλογραφίες και σχέδια κολάζ με πενάκι με θέμα το Πολυτεχνείο.

Επιπλέον υπάρχουν δύο ταμπλό από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ (1946-1949), το οποίο δώρησε η οικογένειά του στο ΚΚΕ.


Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog