..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

1η Γενάρη 2015: Ψάξε για τροχόσπιτο. Την πρώτη σου κατοικία, σου την παίρνουν οι..........καπιταλιστές!!!!!!!


Λήγει στις 31 Δεκέμβρη η «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που προβλέπει ο νόμος 4224/2013 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια νομοθετική παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης για παράταση του μέτρου, αφήνοντας επί της ουσίας χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος των τραπεζών. 
Να σημειωθεί ότι στο τέλος Δεκέμβρη 2014 λήγει η ισχύς της παρεχόμενης σήμερα «προστασίας», μια εξέλιξη που διευκολύνει τη δυνατότητα κατασχέσεων από την πλευρά των τραπεζών και εντείνει τους εκβιασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια .

  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, παρέπεμψε την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών στο λεγόμενο «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια». 


Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών περιέχει γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση. 
Προβλέπει, επίσης, τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο απαιτητικές για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά και μπορεί να οδηγήσουν και σε πλειστηριασμό του σπιτιού τους.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog