..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Φώτης Κουβέλης: Τρέλα για.........συγκυβέρνηση!!!!!!!!!


Η απόφαση του Φ. Κουβέλη, την οποία ανακοίνωσε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ το βράδυ της Πέμπτης, να διακοπεί η όποια επαφή υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του διαλόγου με δυνάμεις της κεντροαριστεράς, πυροδότησε νέα εσωκομματική αντιπαράθεση πριν καλά καλά κοπάσει η προηγούμενη. Εντονα αντέδρασαν 6 μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του Φ. Κουβέλη, όπως ο γραμματέας της ΚΕ Θ. Θεοχαρόπουλος αλλά και ο Δ. Χατζησωκράτης. Μάλιστα, υπό την πίεσή τους, φέρεται ο πρόεδρος του κόμματος να εισηγήθηκε διακοπή διαλόγου με όλα τα κόμματα, πλην όμως σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες κατονομάζεται μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποδίδουν τη στάση αυτή στην αμετάκλητη απόφαση της ηγεσίας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα υποστηρίζουν ότι κατ' απαίτησή του διακόπτονται οι επαφές με το ΠΑΣΟΚ! Αρκετοί είναι αυτοί που αντιδρούν στην προοπτική της αποκλειστικής συνεργασίας με την Κουμουνδούρου και για λόγους που έχουν να κάνουν με την πολιτική τους επιβίωση.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες αναφέρει ότι «τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας» αλλά ότι «δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη ΝΔ και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές».


«Υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα τον Ιούλιο, για την ανασύνταξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, τάχθηκαν 6 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο βουλευτής Ν. Τσούκαλης ήταν ο πρώτος απ' την κοινοβουλευτική ομάδα που εξέφρασε την αντίθεσή του, δηλώνοντας: «Η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική - δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».
Αλλοι βουλευτές, πάντως, όπως η Μαρία Ρεπούση, προκρίνουν τη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με το ένα πόδι εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ φέρεται να βρίσκεται εδώ και καιρό η Νίκη Φούντα.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog