..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: Χέρι-χέρι με τον αντικομμουνισμό !!!!!!!!!


Φαίνεται ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα που κάνουν οι φερμένοι από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τη δουλειά τους. Παλιά τους τέχνη κόσκινο: Οταν ζορίζονται από την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ, το ρίχνουν στον αντικομμουνισμό και μάλιστα χωρίς πρωτοτυπία. Κάπως έτσι επέλεξε χτες να τοποθετηθεί και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, στην τεκμηριωμένη και με στοιχεία κριτική που της ασκήθηκε από τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις πλημμύρες σε Δυτική Αθήνα - Πειραιά και τις ευθύνες της Περιφέρειας.

Σε μια επίδειξη θράσους και παραχάραξης της ιστορίας, κατέφυγε στο οπλοστάσιο κραγμένων αντικομμουνιστών του ΠΑΣΟΚ, για να ισχυριστεί απευθυνόμενη στο ΚΚΕ ότι «η παρουσία σας εδώ ακολουθεί μια μακραίωνη παράδοση του τι μπρόκολα τι λάχανα. (...) Το "τι μπρόκολα τι λάχανα", "Τι Πλαστήρας τι Παπάγος", το πλήρωσαν χιλιάδες πρόγονοί μας στα ξερονήσια και το κομμουνιστικό κίνημα...», για να εισπράξει το χειροκρότημα της παράταξής της.

Αυτονόητη, μετά από τέτοιο θράσος, η πληρωμένη απάντηση από τον Γιάννη Πρωτούλη: «Κυρία Δούρου, σήμερα κάνατε μια αρχή και φανερώσατε δυστυχώς ότι όταν πιέζεστε από μια δίκαιη και σωστή κριτική που σας κάνει το ΚΚΕ βγάζετε ωμό αντικομμουνισμό. Εμάς, πρέπει να ξέρετε ότι το αυτί μας δεν ιδρώνει καθόλου από αυτά τα πράγματα. Τα έχουμε ακούσει με ακριβώς την ίδια έκφραση από το Θόδωρο Πάγκαλο, από το Γ. Παπανδρέου, παλιότερα από τον Κ. Σημίτη (...). Το δικό μας αυτί με τέτοια δεν ιδρώνει καθόλου»...
"Ρ"31102014

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog