..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Βούτσης: Στην Κουμουνδούρου όλοι.......χωράνε!!!!!!


«...Είναι σαφές ότι ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού που είχε θητεύσει σε θέσεις αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικές ή και πολιτικές, θα ακολουθήσει αυτό το ρεύμα. Δεν είναι κάτι εξωφρενικό ή κάτι που πρέπει να μας ξενίζει ή να μας συνταράσσει». Ετσι ερμήνευσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, το συνωστισμό ανέστιων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον προθάλαμο της Κουμουνδούρου.
«Δεν πρέπει να γίνουμε ένας περίκλειστος χώρος, να κλείσουμε πόρτες - παράθυρα, να μην μπει κανείς από το "παλιό" πολιτικό προσωπικό (...) απαιτείται να έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας, της ειλικρινούς αλλαγής σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Και αυτό κατά περίπτωση. Δεν μπορεί να έχουμε ένα γενικό "φετφά"».

Στην πραγματικότητα, όπως έχει ήδη αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία τους, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν «φετφάδες» για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπαίνουν στο κόμμα τους. Μοναδικό κριτήριό τους είναι ποιοι παράγοντες της σοσιαλδημοκρατίας μπορούν να συμβάλουν στο στόχο τους να αναλάβουν τα ηνία της αστικής διακυβέρνησης ή αλλιώς ...«μάζευε κι ας είν' και ρόγες»! Αλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η μετατόπιση δεν είναι δα και τόσο μεγάλη. Την παλιά σοσιαλδημοκρατία υπηρετούσαν ως χτες όλοι αυτοί, τη νέα σοσιαλδημοκρατία θα υπηρετούν από δω και πέρα.
Αν, τώρα, ανάμεσά τους υπάρχουν και έμπειροι στην άσκηση της διαχείρισης, ακόμα καλύτερα. «Διαμορφώνονται (...) και συνεργασίες που θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν σε τομείς της παραγωγικής ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της αριστερής διακυβέρνησης», όπως είπε ο Ν. Βούτσης.

Ο ίδιος, άλλωστε, ομολόγησε ότι για να μην αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ «παρένθεση», απαιτείται να ενσωματώσει πολλά απ' τα υλικά του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ και του υπό αναμόρφωση αστικού πολιτικού συστήματος. «Αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε και "παρένθεση" όπως προσδοκούν οι αντίπαλοί μας, δεν πρόκειται δηλαδή να αγνοήσουμε τις δυνατότητες για μικρές και μεγάλες συμμαχίες και με κοινωνικές δυνάμεις που παραδοσιακά είχαν αποστάσεις από την Αριστερά», ανέφερε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Βούτσης σημείωσε «τη συνέπεια στην αντιμνημονιακή στάση» των ΑΝΕΛ με τους οποίους μπορεί να υπάρξει μετεκλογικά η δυνατότητα για ευρύτερη συναίνεση.
Κατόπιν αυτών, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά αλλά και κατά τόπους οργανώσεών του, να διαψεύσουν με ανακοινώσεις τους σενάρια και φήμες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είναι τουλάχιστον ατυχής, αφού διαψεύδεται εκ των ενόντων.
Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για την πολιτική που σπεύδουν να υπηρετήσουν όλοι όσοι τόσα χρόνια συνέβαλαν στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων του αλλά και για την ποιότητα του φορέα που τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog