..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ψηφίστε!!!!! Η ανομία όμως δεν νομιμοποιείται!!!!!!


2014-10-04-Arthrografia-tsimouras-psifiste

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Η κυβέρνηση, μπροστά στη γενική κατακραυγή, με το ποτήρι της αγανάκτησης να έχει πια ξεχειλίσει,προσπαθεί να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία. Μη έχοντας την δυνατότητα άλλων χειρισμών, μιας και τα... υψηλά της αφεντικά συνεχώς και αδιαλείπτως της θυμίζουν και απαιτούν την υλοποίηση στο ακέραιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντί τους -την ταχεία εξαθλίωση του ελληνικού λαού- μη έχοντας άλλο τρόπο παραπλάνησης του, καταφεύγει στο τρικ της "ψήφου εμπιστοσύνης"!
Το ερώτημα βέβαια είναι αυτοί που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οι κυβερνητικοί βουλευτές, από πού αντλούν την εξουσίας τους; 
Ποιο είναι σήμερα το κύρος αυτών των ανθρώπων αλλά και ποια η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί τους;

Είναι γεγονός ότι όσο και να τους κρατούν στο απυρόβλητο, όσο και να υπογράφουν καρμπόν μαϊμού ερωτήσεις προς υπουργούς -τάχα για τα... προβλήματα των πολιτών, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας και ξεδιαντροπιάς- όσο και να προσπαθούν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο, απ' το δικό τους το απεχθές, σήμερα, ο κάθε πολίτης γνωρίζει ότι είναι αυτοί που με την ψήφο τους έχουν "νομιμοποιήσει" την κάθε ανομία.
2014-10-04-Arthrografia-tsimouras-psifiste2

Είναι αυτοί που έχουν ψηφίσει εκατοντάδες έτοιμα νομοσχέδια και τροπολογίες -που και να ήθελαν θα αδυνατούσαν να τα διαβάσουν- "νομιμοποιώντας" έτσι τη ληστεία του πλούτου αυτού του λαού, στέλνοντας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 6,3 εκατομμύρια Ελλήνων να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, στο δρόμο για τη... "σωτηρία" τους. Είναι αυτοί που έχουν... "νομιμοποιήσει" ταυτόχρονα και ό,τι έχει σχέση με τους κλεπταποδόχους αυτής της ληστείας!

Αυτοί λοιπόν, που σήμερα καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, είναι άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν κανένα κύρος αλλά έχουν πλέον παραδοθεί στην κοινή περιφρόνηση, την οποία, είτε το θέλουν είτε όχι, εισπράτουν, μόλις αποπειραθούν να εμφανιστούν δημόσια. Άνθρωποι όμως χρήσιμοι, για να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, μέχρι βέβαια την ημερομηνία λήξης τους, που νομίζουν ότι ποτέ δεν θα υπάρξει, αλλά ήδη τους χτυπά την πόρτα. Είναι πολύ κοντά η μέρα που οι ίδιοι οι ευεργετούμενοι θα τους πετάξουν στα άχρηστα! Οι εφεδρείες περιμένουν με ανυπομονησία στο μπάγκο! Κι όμως αυτοί επιμένουν!

Όμως, επειδή τα κάθε είδους έμμισθα όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας έχουν περάσει σε πολλούς ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό, ας γυρίσουμε λίγο πίσω και ας δούμε ποια είναι η ίδια η πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ, που το 2009 κέρδισε τις εκλογές με την ψεύτικη υπόσχεση "λεφτά υπάρχουν", εξαπατώντας το λαό, στις εκλογές του Ιουνίου του '12, λόγω της βάρβαρης πολιτικής του, αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα, χάνοντας μέσα σε δύο περίπου χρόνια το 31%(!) του ποσοστού του και πάνω από 2.200.000 ψηφοφόρους! Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις εκλογές του Ιουνίου ήταν μόνο 755.000, ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%!

Και όμως, το εν λόγω κόμμα, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, εξαιτίας της καθολικής αποδοκιμασίας που εισέπραξε, εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Και δεν εγκαταλείπει! Ακόμα και τώρα που πλέον ακούγεται καθαρά ο ρόγχος του θανάτου του!

Η ΝΔ το 2009 υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, λόγω της πολιτικής της σκληρής λιτότητας, παίρνοντας ποσοστό μόλις 33,37% . Λόγω αυτού του ταπεινωτικού αποτελέσματος παραιτήθηκε τότε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής. Στις εκλογές του Μάη του '12, επειδή ανέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει την πολιτική με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε – εξαπατώντας και τότε τον ελληνικό λαό- έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους(!) και το ποσοστό της δεν έφτασε ούτε στο 19%!

Ανάλογη πανωλεθρία και καθολική αποδοκιμασία μ' αυτήν του συνεταίρου της στην κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ!

Στις εκλογές που ακολούθησαν τον Ιούνιο της ίδια χρονιάς, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και απειλών, αφού επιστράτευσαν θεούς και δαίμονες κατάφερε να πάρει μόλις 1.825.000 ψήφους, 470.000 λιγότερες από αυτές της εκλογικής της συντριβής του 2009, και όμως αυτό το εξευτελιστικό εκλογικό αποτέλεσμα, αυτή η αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος, μας παρουσιάστηκε ως... "νίκη"!

2014-10-04-Arthrografia-tsimouras-psifiste3

Συνολικά τώρα, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, στις εκλογές του Ιουνίου του '12 σε σχέση με αυτές του '09, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!
Αυτή όμως η αποδοκιμασία και απόρριψη τους από τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος μεταφράστηκε από τα κέντρα εξουσίας ως εντολή διακυβέρνησης, για να συνεχίζουν ως ύαινες να κατασπαράζουν το θήραμά τους, τον ίδιο το λαό!

Μια κυβέρνηση που από γεννησιμιού της –ελέω εκλογικού νόμου- είχε την γενική κατακραυγή του κόσμου! Άσχετα βέβαια αν οι εντεταλμένοι υπάλληλοι των ΜΜΕ, σε ρόλο... "δημοσιογράφου", προσπάθησαν αλλιώς να την εμφανίσουν, προσπάθεια η οποία αδιαλείπτως συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, μέχρι φυσικά να αλλάξουν οι εντολές των αφεντικών τους!

Όμως, σήμερα τίποτα δεν είναι όπως χθες και πολύ περισσότερο τίποτα όπως το '12, τη χρονιά των τελευταίων εκλογών. Ας μην πάμε πιο πίσω! Τα εγκλήματα αυτής της ίσως πιο μισητής για το λαό κυβέρνησης –αλλά της καλύτερης για την άρχουσα τάξη- είναι πολλά. Εγκλήματα που δεν θα παραγραφούν ποτέ.

Και όμως αυτή η παραπαίουσα κυβέρνηση, που θα αρκούσε ένα απλό νεύμα των προστατών της, για να καταρρεύσει, ή να βγει ο λαός στους δρόμους έστω για... μια ώρα, προσπαθεί με κάθε μέσο να γαντζωθεί στην εξουσία! Ζητά τώρα ψήφο εμπιστοσύνης!

Εμπρός λοιπόν, "λεβέντες", ψηφίστε! Όμως ποτέ άνομοι δεν νομιμοποιούν!
Άνομοι κι εσείς και η κυβέρνησή σας

ΥΓ. Και βέβαια κατά πού θα πάνε τα πράγματα θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από το ποια θα είναι η δική μας παρέμβαση. Αν αυτή είναι δυναμική, τότε μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατρακύλα. Αν όμως όχι, επειδή αυτοί που κινούν τα νήματα καταλαβαίνουν ότι πλέον έφτασε η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης, μπορούν να μας πλασάρουν μια άλλου τύπου "κυβέρνηση... Παπαδήμου" -ήδη τα φερέφωνά τους άρχισαν να το... συνιστούν- για να συνεχιστεί με τους ίδιους και γρηγορότερους ρυθμούς η ίδια καταστροφική για μας πορεία. Κι αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια, αν καταφέρουν να μας κρατήσουν απλούς θεατές αυτής της... μαύρης θεατρικής τους παράστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog