..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία οδό (Βέροια - Θεσσαλονίκη) από καραμπόλα (Φώτο & Video)

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20141005/troxaio_egnatia2.jpg?itok=aX7uK19P

Πέντε νεκροί - τρείς άνδρες και δύο γυναίκες - και 30 τραυματίες, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, είναι ο απολογισμός της καραμπόλας δεκάδων αυτοκινήτων που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.



Οι 22 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας και ένας στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν 35 με 40 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. Τρία αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και δυο νταλίκες, κάηκαν ολοσχερώς, ενώ στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο.



Η καραμπόλα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα σε Βέροια και Κουλούρα, όταν μία νταλίκα προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ είχε κλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη για να περάσει καλώδια. Η νταλίκα προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ ο οδηγός του ΙΧ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός της νταλίκας με βουλγαρικές πινακίδες που συνελήφθη, επικαλέστηκε βλάβη στα φρένα. Ο 39χρονος οδηγός που αρχικά επιχείρησε να διαφύγει παίρνοντας μαζί του όλα τα έγγραφά του, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές, ενώ αύριο, Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όπως υποστήριξε, περίπου 20 χιλιόμετρα πριν το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν τού έγινε το σήμα. Οι πραγματογνωμόνες θα ελέγξουν όσα υποστήριξε ο επαγγελματίας οδηγός. Να σημειωθεί επίσης ότι έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.


Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία. Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό. 

Ερωτηματικά προκύπτουν πάντως... για το αν υπήρχαν οδικές σημάνσεις ώστε οι οδηγοί να ενημερωθούν εγκαίρως για τα έργα και να «κόψουν ταχύτητα» σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. 



Πηγή: 902.gr  {Φωτογραφικό υλικό απο  seleo.gr & Video απο alexandreia-gidas.gr}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog