..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Κι αριστερός δραγουμάνος, βοήθειά μας!

 
 
Εντάξει. Καταλάβαμε. Ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι, βουδιστές κι άλλοι ψηφοφόροι, την «ιερή» διαδρομή του αριστερού άθεου ηγέτη Αλέξη του Α΄: Το Βατικανό είναι απλώς ο Πάπας του. Αυτή είναι πλέον η μόνη καινοτόμος σκέψη της σύριζα αριστεράς. Κι αν ήταν σκέψη, πάει καλιά της. Είναι και πρόταση και θέση και κυρίως προπαγανδιστικό - διαφημιστικό τρικάκι παλαιάς κοπής και νέας τεχνολογίας. Που θέλει τους ηγέτες να αναδεικνύονται μέσα από άθροισμα φωτογραφιών με τους ισχυρούς της Γης. Είναι το κλασικό χτίσιμο της φάτσας υπεράνω ιδεών, δογμάτων, κομμάτων, πολυεθνικών τε και, προπάντων, τάξεων. Το φωτοάλμπουμ είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ, πλυντήριο των προσαρμοζόμενων επιχειρημάτων σε μια προεκλογική προσπάθεια να μη χαθεί το πριμ των εδρών κι ύστερα βλέπουμε το... «όπιο του λαού» από άλλη σκοπιά. Για να μην το τραβήξω το ζήτημα από κει που φαίνεται αλλά από κει που ύπουλα δηλητηριάζει τις μάζες, εμένα που με κράζουν οι προοδευτικάριοι συριζαίοι έτσι και σταυροκοπηθώ, δεν με κόφτει θρησκευτικώς μήτε η επίσκεψη στο Αγιον Ορος, μήτε στο Βατικανό. Με οργίζει ο εξωραϊσμός ενός «θεσμού», του βαθύτατα χειραγωγικού των μαζών και ιμπεριαλιστικού μηχανισμού που λέγεται Βατικανό, από έναν αριστερό που ενστερνίζεται τα περί «Πάπα των φτωχών». Ακόμα κι αν υποθέσει κανείς πως ο συγκεκριμένος Πάπας είναι αγαθή και φιλάνθρωπη προσωπικότητα, δεν αίρει σε τίποτα, ούτε και μπορεί άλλωστε, τη... φύση του Βατικανού και του κάθε Βατικανού.
 
Το ξεγέλασμα και η αντιμετώπιση των πολιτών - ψηφοφόρων ως άκριτων χαχόλων του αισχίστου είδους είναι που ανατριχιάζει. Να καλλιεργείς στη γλάστρα των ευρωκαπιταλιστικών συμφερόντων και συνθηκών παγκοσμιοποίησης την ψευδαίσθηση ότι το Βατικανό όπου να 'ναι θα διαλύσει την τράπεζά του, θα εκποιήσει την αμύθητη ακίνητη περιουσία του όπου Γης, θα κλείσει στη φυλακή τους ήδη συγχωρηθέντες παιδεραστές ιερείς του, θα πάψει να χρηματοδοτεί πραξικοπήματα και αστικές κυβερνήσεις απ' τις Φιλιππίνες έως τη Βενεζουέλα. Αυτό είναι μια ευθεία επίθεση εναντίον της χειραφέτησης της εργατικής συνείδησης από το φόβο. Είναι η οπορτουνίστικη τιάρα που φοράει η αριστερά όταν μετράει το μπόι της, όχι με τις ανάγκες της κρίσιμης μάζας που μπορεί να αρχίσει επανάσταση, αλλά μ' εκείνα τα συμφέροντα του κεφαλαίου που προσπαθούν να περισωθούν ως φιλάνθρωπα και λογιστικά αριστερίζοντα.
 
Την εποχή που οι τζιχαντιστές αποτελούν ως απειλή - κράτος το νέο άλλοθι της νέας συμμαχίας ιμπεριαλιστικών προθύμων σωτήρων. Την εποχή που η αμερικάνικη αεροπορία ετοιμάζεται να αποτάξει και να μη δώσει πτυχίο σε τελειόφοιτό της επειδή αρνείται να ορκιστεί με όρκο (που επανήλθε στη Σχολή Ικάρων τους από το 2011) ο οποίος τελειώνει «so help me god» (με τη βοήθεια του θεού). Την εποχή που οι «θρησκευτικοί πόλεμοι» πλασάρονται ως «μόδα» για να συγκινήσουν μάζες διαδικτυακών προσήλυτων, έτσι ώστε η μάζα να ταυτίζει το μαύρο μόνο με τον ισλαμοφασίστα κι όχι το φασίστα, αυτήν την εποχή διάλεξε η κατά Τσίπραν ευρω-ιταλο-αριστερά να δώσει εύσημα ερυθρότητας στον Πάπα και παράσημα δραγουμάνου της Υψηλής Πύλης του διεθνούς καπιταλιστικού σουλτανάτου στον Αλέξη τον Α' .
 
Ξέχασα. Η συριζοαριστερά μας βλέπει τους νεοναζήδες ως phsyco ψυχοπαθείς. Οχι ως πολιτικούς και ιδεολογικούς δράστες. Οπότε το Βατικανό και το Αγιον Ορος μπορεί να είναι και άυλος χορηγία εντυπώσεων στην πορεία προς την εξουσία. Τη συνάφεια οπορτουνισμού και ακτίστου φωτός την αφήνω σ' αυτούς που ξέθαψαν τις βασιλικές πολυθρόνες κι άνοιξαν τη Μητρόπολη. Για να εορτασθεί, λέει, το ιωβηλαίον του συμφώνου συμβίωσης του τέως... στην Αθήνα του 2014, την αντιμέτωπη με την «ανθρωπιστική καταστροφή» στην οποία περιήλθε η χώρα μας Πάπα μου, μετά την αποζημίωση του τέως μας ως «φυσική καταστροφή».
 
Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog