..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται αλλά δεν.......αποδεσμευόμαστε!!!!!!


Στη συνέντευξη, που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας προχτές την Κυριακή, ρωτήθηκε για τη θέση του κόμματός του σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Εκεί, λοιπόν, αφού εξήγησε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δε χρειάζεται πια το ΝΑΤΟ, αφού αυτό ανήκει στην ψυχροπολεμική περίοδο που τώρα δεν υφίσταται (άρα, να υποθέσουμε εμείς ότι χρειαζόταν παλιότερα...) ότι πρέπει να αντικατασταθεί από άλλα συστήματα διεθνούς ασφάλειας (δηλαδή να αντικαταστήσουμε του ΝΑΤΟικούς χωροφύλακες με άλλους, τον ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό με άλλον ίσως πιο ευρωπαϊκό!), μας τόνισε ότι δεν είναι προτεραιότητα το ζήτημα του ΝΑΤΟ για την επόμενη κυβέρνησή του! Δηλαδή, η Ελλάδα με «κυβέρνηση της αριστεράς» θα συνεχίζει να παίρνει μέρος σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκύπτουν από τις συμβάσεις και υποχρεώσεις, θα συνεχίζει να πραγματοποιεί εξοπλισμούς με κριτήρια τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, να διατηρεί βάσεις και στρατηγεία κ.λπ.



Και δε φτάνουν όλα αυτά, σε ερώτηση που του έγινε για το αν απευθύνεται σε δυνάμεις που έχουν ως θέση την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε λίγο - πολύ ότι όποιος δε στρατεύεται «άνευ όρων» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει την αλλαγή κυβέρνησης, και θέτει τέτοιου είδους ζητήματα όπως π.χ. το ζήτημα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της στιγμής - «κάνει κακό στον εαυτό του και στο λαϊκό κίνημα». Αυτά για όσους έχουν αυταπάτες και προσδοκίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog