..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΟΑΕΕ: Χρωστάει...ένας στους δύο!!!

 
Ενας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορεί να καταβάλει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να έχει χάσει ή να κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στη σύνταξη. Σε σύνολο 750.000 ασφαλισμένων στις 31/12/2013, οι 370.000 δεν μπορούσαν να πληρώσουν εισφορές, με συνολικές οφειλές κοντά στα 5,9 δισ. ευρώ.

Αυτή είναι η δραματική κατάσταση για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι απλήρωτες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ ανέρχονται στα 7,4 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του Ταμείου αναμένεται να φτάσει το 2014 τα 720 εκατ. ευρώ (από 640 εκατ. ευρώ πέρυσι), γεγονός που αξιοποιείται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Ταμείου για τη δρομολόγηση νέων ανατροπών σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα μόνο 25.771 ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ για την πάγια ρύθμιση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 23.642. Από τα νούμερα προκύπτει ότι ένα ελάχιστο ποσοστό των οφειλετών έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στους όρους των ρυθμίσεων και να αποπληρώσει τα χρωστούμενα.
 
 
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog