..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Θανάσης Παφίλης: Να την χαίρεστε την ΕΕ σας!!!«Να ξέρετε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 50.000.000 πολίτες που πάσχουν από ενεργειακή φτώχεια», ανέφερε χτες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, για να δείξει ότι δεν αποτελεί εξαίρεση η Ελλάδα με τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα και να παρουσιάσει σαν κατόρθωμα το «κοινωνικό τιμολόγιο» που δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες του λαού.

Πληρωμένη απάντηση πήρε ωστόσο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη: «Να δώσω συγχαρητήρια και σε εσάς και σε όλους τους υπόλοιπους που υποστηρίζουν την ΕΕ, διότι το 2014, κυρίες και κύριοι που υποστηρίζετε αυτήν την Ενωση, 50 εκατ. πολίτες, εργαζόμενοι - γιατί δεν είναι ούτε βιομήχανοι, ούτε τραπεζίτες - στην ΕΕ ζουν κάτω από το καθεστώς της ενεργειακής φτώχειας. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και το σύστημα που υποστηρίζετε! Αυτή είναι η ΕΕ και μάλιστα επαίρεστε! Το 2014 κόβετε το ρεύμα σε 350 χιλιάδες οικογένειες, και υπερηφανεύεστε γιατί δίνετε κάποια "ψίχουλα"! Σε ποιους; Σε αυτούς που παράγουν τα πάντα. Σε αυτούς που τα δικαιούνται όλα και που τους τα κλέβει ληστρικά ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση. Αυτό υπηρετείτε όλοι μαζί και η ΕΕ ακριβώς αυτό διασφαλίζει, δηλαδή τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Το σύστημά σας αυτό μπορεί να δώσει σήμερα: Ελεημοσύνη σε αυτούς που δικαιούνται τα πάντα»!

Ο,τι συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ
 
Ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ» ότι «θα δώσουμε την εξουσία στο λαό», προκαλώντας την εύγλωττη απορία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη: «Δηλαδή θα κοινωνικοποιήσετε τα μέσα παραγωγής; Τον πλούτο που παράγει η χώρα, θα τον αποδώσετε στους φυσικούς ιδιοκτήτες που είναι οι εργαζόμενοι; Δηλαδή θα τα διώξετε τα μονοπώλια;».

Απάντηση βέβαια δεν πήρε, ούτε στα παραπάνω, ούτε και στο ερώτημα που έθεσε από το βήμα της Βουλής για τα όσα διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τη ΔΕΗ ενιαία 100% στο Δημόσιο: «Πώς θα ξαναφέρετε τη ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο μέσα στην ΕΕ; Με ποιον τρόπο; Γιατί οι τρόποι είναι δύο: 'Η τους πληρώνεις και τους αποζημιώνεις - γιατί δεν είναι μόνο το νομοσχέδιο, ήδη η ΔΕΗ είναι ιδιωτικοποιημένη κατά μεγάλο ποσοστό - ή επαναστατικό δίκαιο: Βγαίνει ο λαός και λέει "αυτή είναι δική μου περιουσία και ανήκει σε εμάς". Απαντήστε. Μέσα στην ΕΕ; Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Και θα αποδεχόμαστε το ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα λέμε για την εξουσία του λαού; (...) Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Και νομίζουμε είναι καθαρό. Δε θα συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά. Θα συμβεί ό,τι συνέβη με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν σε κακή εκδοχή του σήμερα».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog