..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΝΑΟΥΣΑ: Συγκέντρωση για την Υγεία στις 22 Ιούλη

Απο προηγούμενη κινητοποίηση
Συγκέντρωση για το δικαίωμα του λαού σε αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, την Τρίτη 22 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία της Νάουσας. Καλούν σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, ΕΒΕ και τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

Κάλεσμα Διοίκησης:

«Καμιά αναμονή – καμιά αυταπάτη. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.
 
Το ΙΚΑ (ΠΕΔΥ) έμεινε με 7 γιατρούς, λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών.
 
Η υπόσχεση του απερχόμενου υπουργού υγείας να στελεχωθούν με 5 γιατρούς βασικές κλινικές στο Νοσοκομείο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.
 
Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους είναι «ασπιρίνες» για μακροχρόνια ανέργους, που τσακίζονται από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. πρόκειται για μοιρασιά της φτώχειας ανάμεσα στο λαό.
 
Η κοινωνική ασφάλιση δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, από τον Ιούλιο μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις έως 8%. Ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από 5 έως 12 χρόνια, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.
Οι αρνητικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο θα ήταν πολύ χειρότερες, το ΙΚΑ θα είχε κλείσει, αν δε ξεσηκώνονταν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και ΕΒΕ. Οι όποιες υποσχέσεις – δεσμεύσεις πως θα παραμείνουν είναι προσωρινές.
 
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας έχει αναδείξει πολλές φορές στις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τις αιτίες για τις αρνητικές εξελίξεις στην υγεία. Έχουν σχέση με την υποχρηματοδότηση όλων των μονάδων υγείας και τη μετατροπή τους σε ΑΕ. Έχουν σχέση με την καταλήστευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νόμους εδώ και 20 χρόνια.
 
Για αυτό το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, το ζήτημα των ελλείψεων σε γιατρούς, διοικητικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ πάντα το συνδύαζε με την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κυβέρνησης και ΕΕ. Ποτέ, όμως, δεν παραιτηθήκαμε από την πάλη να νοσηλεύονται ανασφάλιστοι, να μην πληρώνουν οι ασθενείς είσοδο στο Νοσοκομείο και νοσήλια. Παρεμποδίσαμε τα χειρότερα.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – άνεργους – συνταξιούχους – αγρότες – ΕΒΕ να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο».
 
Πηγή: naousanews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog