..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Βραζιλία: Μουντιάλ με απεργίες και βία!!!!




Με την ωμή αστυνομική βία προσπαθεί η κυβέρνηση της Βραζιλίας να αντιμετωπίσει του εργαζόμενους στο Μετρό του Σάο Πάολο, οι οποίοι μέχρι προχτές συνέχιζαν την απεργία στην οποία είχαν κατέβει διεκδικώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους και καταγγέλλοντας το υπέρογκο κόστος που θα δαπανηθεί για το φετινό Μουντιάλ (υπολογίζεται στα 15 δισ. δολάρια). 
Σήμερα οι εργαζόμενοι, που τη Δευτέρα το βράδυ αποφάσισαν προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν ξανά για το θέμα, βάζοντας πλέον και ως κεντρικό αίτημα (πέρα των αρχικών για αύξηση στις αποδοχές) και την επαναπρόσληψη 42 συναδέλφων τους που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σημειώνεται πως τα γεγονότα στο Σάο Πάολο έχουν θορυβήσει κυβέρνηση και οργανωτική επιτροπή, καθώς εκεί είναι προγραμματισμένη να γίνει η πρεμιέρα της διοργάνωσης αύριο, Πέμπτη, με τον αγώνα της οικοδέσποινας Βραζιλίας και της Κροατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog