..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Νίκος Μπογιόπουλος: Ομπάμα - Μέρκελ: Οι «αντιφασίστες»…

    

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία. Ήταν όλοι εκεί. Ήταν ο Ομπάμα που απέδωσε τιμές στους πεσόντες κατά του φασισμού.

 

Barack Obama, Francois Hollande

Αλλά λίγες βδομάδες νωρίτερα από το… αντιφασιστικό προσκύνημα του Ομπάμα, ήταν η υφυπουργός των Εξωτερικών του, η κυρία Νούλαντ, που φωτογραφιζόταν με τα τρία αγαπημένα και «δημοκρατικά» παιδιά των Αμερικάνων στην Ουκρανία. Με τον ναζί Τιαγκνιμπόκ του εθνικοσοσιαλιστικού «Σβόμποντα», με τον φασίστα Κλίτσκο του κόμματος «Γροθιά» και με τον κρυφοφασίστα Γιατσένιουκ, μεταβατικό πρωθυπουργό της Ουκρανίας. 

φωτο 2

Στην εκδήλωση στη Νορμανδία παρούσα ήταν και η κυρία Μέρκελ. Κατέθεσε και στεφάνι…

φωτο 3

Αλλά λίγες βδομάδες νωρίτερα ήταν η κυρία Μέρκελ που καλοδεχόταν στο γραφείο της τον Ουκρανό φασίστα και τον Ουκρανό κρυφοφασίστα…

φωτο 4

 Από την πασαρέλα για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία παρέλασε ολόκληρη η ΕΕ. Με πρώτους και καλύτερους τον Ρομπάι και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, την Κάθριν Άστον. 

φωτο 5

Αλλά λίγες βδομάδες νωρίτερα, και αφού η ΕΕ είχε προχωρήσει στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, ήταν ο Ρομπάι και η Αστον που υπέγραφαν με την φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου την συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία…    

φωτο 6

Οι ΗΠΑ του Ομπάμα και της Νούντ, η Γερμανία της Μέρκελ και η ΕΕ του Ρομπάι και της Αστον.  Καταλάβατε τώρα για τι «αντιφασίστες» μιλάμε;…   

Πηγή: Ημεροδρόμος 

1 σχόλιο:

  1. τις αντιθεσεις και τα τερτιπια των αρχουσων ταξεων για το μοιρασμα του πλουτου παγκοσμιως οταν αυτες δεν μπορουσαν να τα "βρουν" με πολιτικα μεσα,τα "πληρωναν" οι λαοι με αιμα..το "πληρωναν" με το να τους βαζουν οι ιμπεριαλιστες να σφαζονται μεταξυ τους..το φιδι απο την τρυπα ομως ωστε να μην μετατραπει ο κοσμος μας σε μια φασιστικη-ναζιστικη σκοταδιστικη ζουγκλα,σε εναν παγκοσμιο θαλαμο αεριων,σε μια κολαση,ωστε μπορει ο κοσμος να συνεχισει να υπαρχει,να συνδιαλεγεται δημοκρατικα,να επιβιωσει η διαλλεκτικη και ο υλισμος..το φιδι απο τη τρυπα λοιπον απο τα τερτιπια των αλλων το εβγαζαν και το βγαζουν οι αγνοι και ανιδιοτελεις κομμουνιστες σε ολο τον κοσμο,οι πραγματικοι αντιφασιστες,αυτοι που θυσιασαν την ζωη τους και τι να κανουμε,αυτοι ειναι οι κομμουνιστες,αυτοι που οργανωσαν τα αντιστασιακα κινηματα ανα την ευρωπη μαζι με αγνους δημοκρατες ανθρωπους,τα εκατομυρια παλικαρια της που θυσιασε η σοβιετικη ενωση,οι ανταρτες-ισσες της Ελλαδας,οι παρτιζανοι της γιουγκοσλαβιας,οι μακι στην γαλλια και και και...Και οχι οι γιαλαντζι,αυτοι που δηλωνουν "αντιφασιστες" αλλα την ιδια στιγμη κανουν τα παντα για να συνεχιζει να μας αφεντευει το συστημα που γεννα το φασισμο-ναζισμο..τον καπιταλισμο,αυτοι που εγκλωβιζουν-διαβρωνουν-αποριζοσπαστικοποιουν την ταξικη οργανωμενη παλη,που γνωριζουν καλα οτι μονο αυτη μπορει να τσακισει το συστημα που υπηρετουν πιστα και γεννα τον φασισμο τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog