..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης : Τρέχουν στα ινστιτούτα...... αισθητικής!!!!!!!!!


Επιταχύνονται οι διεργασίες στη ΝΔ, ώστε με μερικά φτιασιδώματα, νέα κομπρεμί και «φρέσκα» πρόσωπα να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική σε όφελος των μονοπωλίων.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα Τρίτη για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την Πέμπτη το μεσημέρι θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η συνάντηση αυτή εκτιμάται ότι θα αφορά και το αίτημα Βενιζέλου (όπως το εξέφρασε αργά το βράδυ της Κυριακής σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα) για «επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας (...) με στόχο τη διεύρυνση της πολιτικής, κοινοβουλευτικής και σε κάθε περίπτωση της κοινωνικής βάσης στήριξης της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε ως κυβέρνηση συνεργασίας».

Διεργασίες ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και ανασύνταξης της κυβέρνησης προκειμένου να πετύχει στήριξη κι από άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, ανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης, μιλώντας χτες σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ολα για να συνεχιστούν οι «αναγκαίες», όπως είπε, «διαρθρωτικές αλλαγές», προετοιμάζοντας για συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων.
Βέβαια, μην μπορώντας να προσπεράσει το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ (έστω με τη μορφή της Ελιάς) έχασε έναν στους τρεις ψηφοφόρους από τις εθνικές εκλογές του Ιούνη 2012, προσπάθησε να πείσει πως έλαβε το μήνυμα ότι «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και θέλει να δει γρήγορα, άμεσα, πρακτικά στην τσέπη του, στο επίπεδο της ζωής του, τα αποτελέσματα μιας αλλαγής και η αλλαγή γίνεται (...) Και συλλογικές συμβάσεις θα υπογραφούν και νέες επενδύσεις γίνονται, και αυξήσεις θα έχουμε και μείωση των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών έχουμε και μέτρα προστασίας για τις αδύναμες ομάδες έχουμε», συμπλήρωσε τάζοντας καλύτερες μέρες...

Την επίσπευση πρωτοβουλιών προσέγγισης με την Ελιά και το Ποτάμι αξιώνουν από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στελέχη της μειοψηφίας, που με αφορμή το κακό εκλογικό αποτέλεσμα επαναφέρουν την κριτική τους προς την ηγεσία του κόμματος για τις επιλογές της, ενώ πυκνώνουν οι φήμες που κάνουν λόγο για διάσπαση, ακόμα και για αυτοδιάλυση. Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη της Κυριακής φαίνεται πως θα επιδράσει καταλυτικά στις διεργασίες ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς» στο πλαίσιο των συνολικότερων κινήσεων αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Αλλαγή ηγεσίας ζήτησε ο Β. Οικονόμου, που υπερασπίστηκε ένα συνέδριο μόνο «αν δρομολογήσει εξελίξεις προς την κατεύθυνση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς». Με δήλωσή του στο «Newsit» κάλεσε τον Φ. Κουβέλη «να διευκολύνει με τη δική του πρωτοβουλία τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης της ΔΗΜΑΡ υπό τη νέα ηγεσία της, έτσι ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν εξελίξεις συνεργασιών και ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος που να περιέχει τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΛΙΑ, το Ποτάμι και όποιες άλλες κινήσεις και πρόσωπα έχουν ενδιαφέρον και κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς».....
"Ρ" 27052014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog