..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡ: Την χρησιμοποίησαν και τώρα την .....διαλύουν!!!!!!!


Την επίσπευση πρωτοβουλιών προσέγγισης με την Ελιά και το Ποτάμι αξιώνουν από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στελέχη της μειοψηφίας, που με αφορμή το κακό εκλογικό αποτέλεσμα επαναφέρουν την κριτική τους προς την ηγεσία του κόμματος για τις επιλογές της, ενώ πυκνώνουν οι φήμες που κάνουν λόγο για διάσπαση, ακόμα και για αυτοδιάλυση. Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη της Κυριακής φαίνεται πως θα επιδράσει καταλυτικά στις διεργασίες ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς» στο πλαίσιο των συνολικότερων κινήσεων αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Ο Φ. Κουβέλης ξεκίνησε ήδη συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που θα συνεχιστούν με ορίζοντα το Σαββατοκύριακο οπότε και συνεδριάζει για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Ο Σπ. Λυκούδης υποστήριξε χτες («Αθήνα 9,84») σαν βασικές αιτίες της υποχώρησης του εκλογικού ποσοστού την αποχώρηση απ' την κυβέρνηση «για λόγους που ο κόσμος δεν κατάλαβε» και την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στις διεργασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, τις οποίες «αντιμετώπισε μ' έναν τρόπο περίπου περιφρονητικό».
«Εχω την εντύπωση ότι ήταν δύο βασικές επιλογές του κόμματος, οι οποίες οδήγησαν στη σημερινή πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής» ανέφερε και πρόσθεσε πως εάν η ηγεσία του κόμματος κωφεύσει και προσπαθήσει «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μην αντιμετωπίσει με γενναιότητα την ήττα, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα».


Ο Σπ. Λυκούδης, αιτιολογώντας την πρότασή του για προσέγγιση με τα άλλα σχήματα του χώρου, είπε πως «όσο καλοί και αν είμαστε και όσα δίκια κι αν έχουμε, όταν στο χώρο της κεντροαριστεράς κινούνται τρεις πολιτικοί σχηματισμοί, η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι γύρω από εμάς θα συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος».
Απέρριψε δε κατηγορηματικά κάθε σκέψη για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, λέγοντας πως θα πρόκειται για αναμέτρηση «στρατοπέδων» και «επιβεβαίωση της κυριαρχίας ενός μηχανισμού» πάνω σε ένα κόμμα «κουρασμένο και ηττημένο», που «κανένα ζήτημα δεν θα λύσει».
Τέλος, δήλωσε πως δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης της ΔΗΜΑΡ και εξαίρεσε τον εαυτό του από σενάρια που κυκλοφορούν.
Αλλαγή ηγεσίας ζήτησε ο Β. Οικονόμου, που υπερασπίστηκε ένα συνέδριο μόνο «αν δρομολογήσει εξελίξεις προς την κατεύθυνση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς». Με δήλωσή του στο «Newsit» κάλεσε τον Φ. Κουβέλη «να διευκολύνει με τη δική του πρωτοβουλία τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης της ΔΗΜΑΡ υπό τη νέα ηγεσία της, έτσι ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν εξελίξεις συνεργασιών και ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος που να περιέχει τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΛΙΑ, το Ποτάμι και όποιες άλλες κινήσεις και πρόσωπα έχουν ενδιαφέρον και κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς».
Ο Β. Οικονόμου εκφράστηκε θετικά για το συνέδριο που εξήγγειλε ο Β. Βενιζέλος, λέγοντας πως «όποια πρωτοβουλία και κίνηση μπορεί να μας οδηγήσει σε κοινό τόπο συνάντησης των κεντροαριστερών δυνάμεων είναι προς τη θετική κατεύθυνση».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε καταρχάς την παραίτηση του Φ. Κουβέλη, υπενθυμίζοντας ότι εκλέχτηκε μόλις προ ολίγων μηνών, ενώ δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή στη συζήτηση και με την Ελιά και με το Ποτάμι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog