..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Χρήστος Μπέλλος: Οι .........ακομμάτιστοι!!!!!!!!


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες των άλλων κομμάτων, γιατί όλοι είναι υποψήφιοι κομμάτων, κανένας δεν είναι ακομμάτιστος, κανένας δεν είναι αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος, έχουν πολιτική τοποθέτηση, έχουν πολιτική σφραγίδα, όσο κι αν την κρύβουν. Δεν μπορούν να πείσουν ότι αυτό που ζούμε σήμερα - και δημιουργεί οργή, αγανάκτηση, απελπισία, φόβο -  δεν έχει σχέση με την ΕΕ. Αντίθετα έχει βαριά τη σφραγίδα της ΕΕ, που μαζί με την κρίση αυτής της οικονομίας που την υπερασπίζονται όλοι και θέλουν να τη διαχειριστούν, έχει μετατρέψει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα σε χώρα ανέργων, ανασφάλιστων, με το 1/3 του πληθυσμού να ζει στη φτώχεια, με 600.000 παιδιά να υποσιτίζονται. Αυτή είναι η καπιταλιστική Ελλάδα στην ΕΕ το 2014 και πρέπει να απολογηθούν και αυτοί, γιατί αυτή είναι η πολιτική τους και έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους.
 Θα πει κάποιος ότι αυτά αφορούν τις ευρωεκλογές. Οι δημοτικές  εκλογές σημαίνει να δούμε το δήμο μας, να δούμε ποιος γνωρίζει τα προβλήματα, ποιος έχει την εμπειρία να ασχοληθεί με αυτά και ποιος θα δώσει λύσεις. Δεν διαφωνούμε ότι είναι προϋπόθεση να γνωρίζεις τα προβλήματα, και αν θέλετε εμείς τους προκαλούμε να κάνουμε και διαγωνισμό για το ποιος ξέρει καλύτερα τα προβλήματα της πόλης και ποιος πάλεψε να λυθούν.
 Αλλά υπάρχει και μια άλλη προϋπόθεση: Με ποια πολιτική θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, τι πληρώνει και πόσα θα πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, με τι εργασιακές σχέσεις θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο δήμο.  
 Υπάρχει ανάγκη να αναδείξουμε τη σχέση που έχουν αυτά τα προβλήματα με την πολιτική που υλοποιείται, γιατί οι δήμοι είναι στο κάδρο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί ο δήμος σήμερα είναι το τοπικό κράτος και έχει και αρμοδιότητες σε μεγάλη γκάμα της καθημερινότητας.
 Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι άλλοι: Πληρώνοντας ο λαός. Συμφωνούν στη φορομπηχτική πολιτική των δήμων και του δήμου. Δείτε τα προγράμματά τους. Δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του δήμου στηρίζεται στην αφαίμαξη μιας ήδη λεηλατημένης τσέπης από άλλους φόρους. Και στους δημότες παρέχονται υποβαθμισμένες και συνεχώς συρρικνωμένες υπηρεσίες.
 Υπάρχει αυτό το μοντέλο δήμου, που όλοι μαζί,οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων κομμάτων υποστηρίζουν και υπηρετούν: Το μοντέλο του δήμου-επιχείρηση, που πρέπει να τα παίρνει από τον κόσμο και να δίνει υπηρεσίες με ανταπόδοση. Πρέπει να σπάσει η λογική που έχει περάσει στον κόσμο, να θεωρεί λογικό να ξαναπληρώνει για όλα.
 Σε αυτή την αναμέτρηση εμείς λέμε στους πολίτες του δήμου μας ότι έχουν δικό τους, άμεσο συμφέρον να στηρίξουν, να ενισχύσουν, την Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ΚΚΕ, όχι μόνο καταδικάζοντας, όχι μόνο τιμωρώντας, αλλά δίνοντας θετική ψήφο ελπίδας και δημιουργώντας τα δικά τους δεδομένα και στο Δήμο της Αλεξάνδρειας και στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας.
                 Χρήστος Μπέλλος
    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Με την «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog