..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αν. Σαμαράς: Από την Συγγρού στις....... αγορές!!!!!!!!

«Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές δονήστε σύγκορμα τη χώρα πέρα ως πέρα...». Βγαίνουμε στις αγορές, αδέρφια!

                     Κάνε κλικ στην εικόνα 


Τα ψέμματα  τελείωσαν. Με εντυπωσιακό τρόπο η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές.  Πάμε για νέα δάνεια. Λεφτά. Πολλά λεφτά. Σαν αυτά που πήραμε και ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ.
Με εντολή Μπαλτάκου λάθος Σαμαρά και Βενιζέλου η χώρα θα σημαιοστολιστεί και συγχρόνως χαρμόσυνα, από άκρη σε άκρη της επικράτειας,  θα χτυπούν οι καμπάνες.
Δεν είναι μικρό θέμα. Το 2009 το χρέος μας ήταν 299 δις και μας απέκλεισαν από τις αγορές.
 Σήμερα όμως;;; Το χρέος μας ανέβηκε στα 349 δις, μας χάρισαν και 120 δις. Οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες ανέβηκαν από 20 δις σε 200 δις. Και μας δανείζουν. Δεν είναι μικρό πράγμα.
Χτυπάτε καμπάνες.
Όταν το 2008 η ανεργία ήταν 7,7%  με 170.000 ανέργους και το 2009 μας έγινε εμπάργκο από τις αγορές.
Σήμερα όμως;;; 28% η ανεργία.  1.850.000 ανέργοι. 500.000 ημιαπασχολούμενοι. Γι’ αυτούς ανοίγει η αγορά ρε παλιοκομμούνια. Γιατί διαμαρτύρεστε;;;
Από 300 αυτοκτονίες που είχαμε το 2009 φτάσαμε αισίως τις 10.000 σήμερα. Γι’ αυτό σηκώσανε τα ρολά. Ολοι λοιπόν στις αγορές.
Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών μειώθηκε κατά 37%.
Γι’ αυτό λοιπόν οι αγορές θα έρθουν στη Ελλάδα και θα μας φέρουν δώρο το νέο δάνειο- που θα το χρωστάμε μετά κι αυτό- οπότε πρέπει να είμαστε όλοι  περιποιημένοι.

Να πλυθούμε παντού. Κατά βούληση κάνετε καλού κακού και κανένα ΜΠΙΝΤΕ.
Χτυπάτε καμπάνες. Ερχονται τα δώρα των αγορών.
Μην σας νοιάζει που στις προηγούμενες αγορές ήταν που η Υγεία, η Παιδεία, η στέγη, το νερό, το ηλεκτρικό, η θέρμανση είναι εμπορεύματα που απευθύνονται μόνο σε όποιον είχε να τα πληρώσει. Εκείνες οι αγορές ήταν που θεωρούσαν τον ίδιο τον άνθρωπο εμπόρευμα. Που άλλοτε τον αγοράζουν και τον πουλάνε σαν δούλο και άλλοτε τον αφήνουν στοιβαγμένο στην αποθήκη των ανέργων.
Σε αυτές τις αγορές σήμερα, που ανοίγουν τις αγκαλιές τους είναι που, οι Κροίσοι  - μέσα στα χρόνια της κρίσης  και της ανθρωπιστικής καταστροφής – έχουν 4πλασιάσει τα πλούτη τους.

Εσείς που δεν έχετε τρύπιο ευρώ για να πάτε στην λαϊκή αγορά. Εσείς που βλέπετε συνανθρώπους μας να ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί  στους σκουπιδοτενεκέδες της αγοράς. Εσείς που η αγορά φροντίζει να σιτίζεστε με ληγμένα τρόφιμα. Εσείς που τα παιδιά σας περισσεύουν για την «αγορά εργασίας». Εσείς που ό,τι αγοράσατε και αποκτήσατε με κόπο, από σπίτι μέχρι χρυσή βέρα, καλείστε να το καταθέσετε στον οικείο οίκο πλειστηριασμών της αγοράς, από τράπεζα μέχρι ενεχειροδανειστήριο. Εσείς που μετράτε τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Εσείς που τον τόπο σας, από δημόσιες εκτάσεις μέχρι δημόσιες επιχειρήσεις, από Ελληνικό μέχρι δημόσιους δρόμους, από ΟΤΕ μέχρι Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, από δημόσια νοσοκομεία μέχρι λιμάνια και αεροδρόμια, τα ρημάζουν, τα ξεπουλάνε και τα διαλύουν - μέσω των αγορών, φυσικά - πανηγυρίστε!
Γι’ αυτό  ντυθείτε, στολιστείτε, γλεντοκοπήστε. Πατριώτες, βγήκαμε στις αγορές! Για να πάρουμε δάνεια. Δάνεια... Σαν αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ... Σαν αυτά που άλλοι τα τρώνε κι άλλοι τα πληρώνουν.
 Βάλτε τα καλά σας και βγαίνουμε στις αγορές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog