..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Ο νέος "σερβιτόρος" της αστικής τάξης!!!!!


«Εμείς δεν ερχόμαστε από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα "κοκτέιλ", "νέους μπάρμαν" και "νέους σερβιτόρους" της παλιάς πολιτικής. Δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία και δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου. Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος». Αυτά έλεγε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη στελεχών του κόμματός του για τις ερχόμενες εκλογές. Δεν έχουμε καμιά διάθεση να τσουβαλιάσουμε τις καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των αστικών κομμάτων, αλλά βγάζει μάτι η προσπάθεια του Τσίπρα να κοροϊδέψει το λαό για τον «αντισυστημικό» τάχα χαρακτήρα του κόμματός του.
Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά ότι για να εμπιστευθεί η αστική τάξη ένα κόμμα στη διαχείριση των υποθέσεών της, πρέπει να περάσει απ' όλες τις παραπάνω διαδρομές που ξορκίζει τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Αδιάψευστος μάρτυρας, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις αμερικανικών ινστιτούτων που φημίζονται για την ανάδειξη «ηγετών» που βοηθούν τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, η φιλοξενία του Αλ. Τσίπρα (με τυμπανοκρουσίες από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) σε ΜΜΕ - σύμβολα των αστών, όπως το CNN, το «Bloomberg» και άλλα. Αλλά και στην Ελλάδα, οι χαριεντισμοί με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και τα κανακέματα από μερίδα του Τύπου δείχνουν ότι ο επόμενος... «σερβιτόρος» της αστικής τάξης εκπαιδεύεται ταχύρρυθμα.Αλλωστε, κανείς δεν κρίνεται από το τι λέει για τον εαυτό του αλλά από το τι πραγματικά είναι. Το τι πραγματικά είναι το δείχνει η πολιτική του όσο και αν προσπαθεί να την καμουφλάρει με ψευτοριζοσπαστικά συνθήματα, όταν απευθύνεται στο λαό. Και η πολιτική του οριοθετείται στενά μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο της ΕΕ, της επιχειρηματικότητας, του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο δρόμος που προτείνει δεν είναι τίποτα άλλο από παράδρομος, παράκαμψη στον αντιλαϊκό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οποιος υπόσχεται ότι μέσα σε αυτό το δρόμο θα αντιμετωπίσει την ανεργία, θα φέρει λαϊκή ευημερία, θα εξασφαλίσει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, όπως ο Τσίπρας στην ομιλία του, κοροϊδεύει το λαό. Γι' αυτό, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ έχει δηλώσει ότι δεν τον ανησυχεί μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ανησυχεί οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αφού είναι σίγουρος ότι θα εγγυηθεί τα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δε, με τις προτάσεις του (βλέπε για φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους) φροντίζει γι' αυτό από σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog