..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Ιστολυτική αμοιβάδωση!!!!!


Αμοιβάδα. Το κυριότερο των Πρωτόζωον. Κινείται με ψευδοπόδια. Πολλαπλασιάζεται με διχοτόμηση. Τα ψευδοπόδια αναπτύσσονται προς την πλευρά όπου η αμοιβάδα βρίσκει τροφή. Ετσι κινείται προς αυτήν. Το όνομα η αμοιβάδα το πήρε από τον κ. Σαίν Βενσάν, το νονό της φυσιοδίφη, από τον Πρωτέα, μυθικό για τις αλλαγές της μορφής του και την «αμοιβή» που σημαίνει και αλλαγή. Amoeba Proteus o γνωστότερος εκπρόσωπος των αμοιβάδων. Η ευκολία τους να εμφανίζονται και να επιζούν σε γλυκά νερά, έλη, λίμνες, να αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως το φως και η θερμοκρασία, κάνει τις αμοιβάδες πρώτης τάξεως πειραματόζωα για τους επιστήμονες. Το νερό που εισέρχεται στην αμοιβάδα συγκεντρώνεται σε κύστεις που λέγονται σφυγμώδη κενοτόπια για να μην καταστρέφεται η αμοιβάδα που αποβάλλει το περισσευάμενο νερό στο περιβάλλον όταν διογκωθεί υπερβολικά!...
Εχοντας απηυδήσει από την επίδειξη γνώσεων ειδικών, τους οποίους τα δελτία ειδήσεων επιστράτευσαν κυριολεκτικά για να πουλήσουν, ως «παγκόσμιο μυστήριο», το δράμα της εξαφάνισης του μοιραίου μαλαισιανού αεροπλάνου, κάνω λοιπόν χρήση της...επιστημοσύνης που προκύπτει απ' τη διαδικτυακή χρήση - κατάχρηση γνώσεων και πληροφοριών του δικού μου εξομοιωτή, δηλαδή της αμοιβάδας.
Αμοιβάδα. Πρωτόζωον αστικό κόμμα δεξιού ή σοσιαλδημοκρατικού πυρήνα. Γεννήθηκε και ζει στο ελώδες μεταχουντικό περιβάλλον των γλυκών υδάτων των λαϊκών προσδοκιών για αλλαγή (αμοιβή). Επί σαράντα χρόνια διογκώνεται ρουφώντας το νερό - ιδρώτα του εργατικού σώματος. Η πασίγνωστη αμοιβαδοειδής κίνησή του να βγάζει δηλαδή ποδάρια προς την κατεύθυνση όπου μυρίζει κέρδος - τροφή, λέγεται μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, μετάλλαξη, προσαρμογή, ενσωμάτωση, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τήρηση δεσμεύσεων απέναντι και προς θερμές και φωτεινές πηγές συμφερόντων όπως ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ, ΟΟΣΑ κι άλλες συστάδες συμμαχιών προθύμων αμοιβάδων.
Το πρωτόζωον αυτό εμφανίζεται με μορφές αποχρώσεων που εκτείνονται από το μαύρο μπλε, ως το χλωροφυλλικό ερυθηματώδες. Οταν παραφουσκώσει αλλά όχι και χορτάσει απ' τον ιδρώτα μας, αποβάλλει το περίσσευμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στα πολιτικά και κοινωνικά Κενοτόπια, που λόγω κρίσης είναι και Σφυγμώδη (!). Αμέσως μετά ο πυρήνας του διχάζεται, και στη συνέχεια οι πυρήνες των ήδη σχηματισμένων αμοιβάδων πράττουν το ίδιο με τη σειρά τους. Ούτως ώστε να προκύπτουν νέα παμπάλαια, ίδια πρωτόζωα με άλλη μορφή, ώστε σε οξεία αμοιβάδωση (ασθένεια επικίνδυνη για τον άνθρωπο) να μπορούν να μας επιτεθούν όλα μαζί. Την ίδια στιγμή, άμα σκάσουν και οι κύστεις - κενοτόπια, ποτάμια γενικεύουν την παρασίτωση. Τη βάφεις, δηλαδή, κανονικά όπως λένε και οι δημοσκοπήσεις του εξομοιωτή στις επικοινωνιακές ρούγες. Γιατί εκεί όπου όλοι πενθούν και κόπτονται για την εμφάνιση της πιο επικίνδυνης συνιστώσας εντός των τοιχωμάτων - τειχών της καταναλωτικής δημοκρατίας της Ιστολυτικής Αμοιβάδας, endamoeba histolytica, αρχίζουν τα όργανα.
Kαθώς θα εντείνεται ο πονόκοιλος και η τυχόν ξεφτιλιστική διάρροια της προεκλογικής μνημονο-τροϊκανολογίας, ο εξομοιωτής αμοιβάδα λέει να δώσουμε και λίγη προσοχή στο γεγονός ότι: Οταν το πρωτόζωον βγάζει ψευδοπόδια για να φάει, τότε μετατρέπεται ολόκληρο το σώμα της αμοιβάδας σε στόμα και στομάχι μαζί! Οχι που υπάρχουν και μερικοί που ακόμα πιστεύουν πως η...άλλη Ευρώπη, λόγου χάρη, είναι εφικτή χωρίς διάλυση του κοινωνικού ιστού, επειδή η αμοιβάδα αλλάζει πρόσωπο και μια σημαία σ' ένα μπαλκόνι αλλάζει χρώματα και σε σκοτώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog