..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Πρώτος στην αντιγραφή των εξετάσεων!!!!!!!


Φαίνεται πως η αντιγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ της ταχτικής του «παλιού ΠΑΣΟΚ», της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, πάει σύννεφο. Λέμε της εποχής τού «Εξω από την ΕΟΚ» που έγινε «μέσα στην ΕΟΚ» όταν έγινε κυβέρνηση, ή του «φεύγουν οι βάσεις» που μένουν. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοια συνθήματα, ίσα ίσα, το αντίθετο. Αλλά ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε «αντίσταση» και δεν πήγε στην κυβερνητική φιέστα στο Ζάππειο, για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Τέτοια «αντίσταση» έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1980, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ και έκανε ανάλογη φιέστα στο Ζάππειο. Οποία ομοιότης...

2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως η σύγκριση αδικεί τον ...Αντρέα!
    Γιατί ο Αντρέας δεν είχε πάει στην φιέστα για την πρω΄τη ανάληψη της προεδρείας μεν, αλλά είχε καταψηφίσει (το 1979) και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, δε. Τα γύρισε αρκετά αργότερα όταν έγινε κυβέρνηση.

    Ο άλλος (ο Τσίπρας) πάλι τα κάνει αυτά εκπροσωπώντας την πιο συνεπή (μαζί με την ΝΔ) ευρωενωσιακή δύναμη στην Ελλάδα, που υπερψήφισε (ως ΚΚΕ εσωτερικού) την είσοδο της στην ΕΟΚ το 1979, την συνθήκη του Μάαστριχτ (ως ΣΥΝασπισμός) το 1992, και που δηλώνει σήμερα (ως ΣΥΡΙΖΑ) πως "δεν είμαστε τρελλοί να βγούμε από το ευρώ".

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο έτσι είναι . Αλλά τι να πρωτογράψεις σε μια ανάρτηση. Εδώ χρειάζεται ιστορικός και λίτρα μελάνης.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog