..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γρ. Τύπου ΚΚΕ: Προετοιμάζεται νέο σχέδιο Ανάν!!!!


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη συνέντευξη του Υπ. Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναλυτικά το σχόλιο:

«Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα ότι δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις στο Κυπριακό. Το γεγονός ότι αυτές οι εξελίξεις συμπεριλαμβάνουν την άμεση εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας, με απευθείας επαφές των δύο χωρών με εκπροσώπους της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς αλλάζει το μέχρι σήμερα πλαίσιο των συνομιλιών στο Κυπριακό και προετοιμάζει ένα νέο σχέδιο Ανάν. Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, γιατί το Κυπριακό είναι ένας κρίκος στο κουβάρι των εξελίξεων και των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και καπιταλιστικών χώρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εγκυμονούν νέους κινδύνους για τους λαούς»
902.gr  

Αλ. Τσίπρας: Η πεπατημένη οδός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!!


Στην «πεπατημένη οδό» της σκανδαλολογίας φαίνεται πως επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπρατταν παλιότερα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, με την οποία επιδίωκαν να κρύβουν τη στρατηγική τους ταύτιση που πλέον έχει μετουσιωθεί και σε συγκυβέρνηση.
Από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι « οι μνημονιακές κυβερνήσεις πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά», καθώς όπως υποστήριξε «η σύμβαση του 2010, που έχει τη σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».
Ωστόσο, το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζόμενων σε αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το εναπόθεσε στην ΕΕ και σε «κινήσεις νομικής υποστήριξης», προκειμένου να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν στην κρατική ενίσχυση των Ναυπηγείων, με αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει αν η ΕΕ απορρίψει τις νομικές αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε ότι «είναι έγκλημα να δίνουμε δισεκατομμύρια στους απατεώνες ψευτοεπενδυτές» και με τη φράση αυτή εμμέσως πλην σαφώς εμφάνισε την πολιτική στήριξης των υγιών επιχειρηματιών που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι μπορούν να συμπράξουν με το δημόσιο τομέα.

Νέα άγρια μέτρα 3,7 δις στις πλάτες του λαού!!!!


Νέα άγρια μέτρα ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ περιέχει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 7 Οκτώβρη.
Οι περικοπές στις συντάξεις, σε κοινωνικά επιδόματα, στην Υγεία, στην Παιδεία και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες θα φτάσουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Το 2014 αναμένεται νέα φοροκαταιγίδα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τους υπάρχοντες φόρους το προσχέδιο προβλέπει επιπλέον φορολογικά μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν για την επόμενη χρονιά. Ένα από τα θέματα που απασχολεί τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα είναι η κάλυψη των δημοσιονομικών αποκλίσεων που θα προκύψουν το 2014. Επομένως το προσχέδιο θα αναθεωρηθεί στη συνέχεια.
Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ανακοίνωσαν την προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεών με την κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι η αποστολή επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος σημείωσε «ικανοποιητική πρόοδο». Προσθέτουν ότι «οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου τις προσεχείς εβδομάδες>>

Ο καιρός σήμερα!


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα με τοπικές βροχές στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια και βαθμιαία καταιγίδες στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι 6 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 ως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αλεξάνδρεια θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Φτύνει εσένα που τον "έκανες" .......Κασιδιάρη!!!!!!


Φτύνει τις κάμερες που βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ και βρίζει χυδαία ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κασιδιάρης, που κατηγορείται μαζί με άλλα μέλη της ναζιστικής συμμορίας για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση». Το ίδιο κάνουν και άλλα μέλη της συμμορίας απευθυνόμενοι με ειρωνεία στους τηλεθεατές λέγοντάς τους: «ζώα για βραδινό να φάτε μνημόνιο».

Ο Κασιδιάρης φτύνοντας τις κάμερες φτύνει τους κυρίους και κυρίες «έγκριτουςδημοσιογράφους» που τον έβγαλαν στο «γυαλί» των καναλιών τους. Αυτούς και αυτές που στο όνομα της «δημοκρατίας» και του «κάνω τη δουλειά μου», έδωσαν βήμα στα ναζιστικά δηλητηριώδη φίδια της χρυσής αυγής να «εκφραστούν» χύνοντας το δηλητήριό τους. Που τους έφτιαξαν «χαλαρό» προφίλ και μας τους σέρβιραν σαν «ανθρώπους σαν κι εμάς», για να μας «αποδείξουν» πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από δαύτους. Ο Κασιδιάρης φτύνει τους αδίστακτους«τηλεαστέρες» που τον χρησιμοποίησαν για να προσθέσουν «νούμερα» στην τηλεθέαση και νούμερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μαζί φτύνει και τους τηλεθεατές-οπαδούς του. Αυτούς που παραληρούσαν  από ηδονή όταν γρονθοκοπούσε τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη, και τον επευφημούσαν όταν έσπαγε πάγκους ή κόκαλα φουκαράδων οικονομικών μεταναστών. Φτύνει αυτούς που περίμεναν στην ουρά για να πάρουν από τα βαμμένα με αίμα χέρια του δυο πακέτα μακαρόνια. Αυτούς που πέταγαν την αξιοπρέπειά τους στα πόδια του για να τους «βολέψει»  να καθαρίζουν «σκατά» για 15 ευρώ μεροκάματο. Ο Κασιδιάρης φτύνει κατάμουτρα αυτούς που πίστεψαν πως μπορεί ο φασίστας να γίνει φίλος και δικός. Φτύνει αυτούς που τον «έκαναν» Κασιδιάρη.

Όχι, δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό με τις τελευταίες εξελίξεις. Η ώρα που ο λαός θα χώσει τους ναζιστικούς σκελετούς πίσω βαθιά από κει που βγήκαν, δεν έφτασε ακόμα. Ήρθε η ώρα όμως να προβληματιστούν αυτοί που σήκωσαν στις πλάτες τους τους ναζιστές της χρυσής αυγής και τους έδωσαν «μπόι».  Να σκεφτούν τώρα, που βλέπουν μπροστά στα «τηλεοπτικά» μάτια τους να ξεδιπλώνεται η ματωμένη γραμμή των εγκλημάτων της ναζιστικής συμμορίας, ποιους χάιδευαν στην πλάτη τόσο καιρό. Να σκεφτούν καλά σε ποιους έδωσαν την ψήφο τους και αν καταδέχονται να υπηρετούν τους φασίστες που τους φτύνουν κατάμουτρα.  Να σκεφτούν αν αξίζουν οποιαδήποτε «ανταλλάγματα» η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, το φιλότιμο και η λεβεντιά που κληρονόμησαν απ’ τους παππούδες τους. Να σκεφτούν καλά και ν’ αποφασίσουν. Τα ψέματα και οι δικαιολογίες τέλειωσαν...

Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2013.
Πηγη:  Οικοδόμος




Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες


Η ΚΝΕ απευθύνεται πλατιά στους μαθητές με ανακοίνωσή της καταδικάζοντας το ρόλο της Χρυσής Αυγής που στρέφεται εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος και στηρίζεται από το κεφάλαιο με όλες τις δυνάμεις. Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στους μαθητές να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες, να μην τους αφήνουν τόπο να σταθούν.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.
Ξεβρωμίζουμε τα σχολεία μας από τη Χρυσή Αυγή!
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό.
Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής δεν είναι τυχαία γεγονότα.Ανάλογα έδρασαν όλες οι ναζιστικές - φασιστικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο. Όπως οι ναζιστές σφαγείς του Χίτλερ, όπως οι φασίστες δολοφόνοι του Μουσολίνι. Οι φασίστες χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στο λαό, στη νεολαία και τους αγώνες τους.
Οι σάπιες ναζιστικές ιδέες τους εκφράζονται με εγκληματικές ενέργειες. Γιατί έχουν ως θεωρία τον ρατσισμό και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Γιατί είναι αντικομμουνιστές, μισούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Γιατί υπερασπίζονται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει για νόμο το κέρδος όπως κι αν βγαίνει, που έχει για ιδανικό το "ο θάνατός σου η ζωή μου".
Γιατί έχουν σαν πρότυπα τον Χίτλερ και τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς.
Επιτίθενται σε εργάτες, μετανάστες και Έλληνες, γιατί υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους, ενώ την ίδια ώρα εκμεταλλεύονταν και οι ίδιοι μετανάστες. Γιατί είναι το ακραίο πρόσωπο του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Είναι τα μαντρόσκυλα των εκμεταλλευτών που τα αμολάνε και τα μαζεύουν κατά πώς τους βολεύει. Το ότι τους φόρεσαν "βραχιολάκια" δεν φέρνει πίσω τη ζωή του Παύλου. Το αστικό κράτος έδειξε για χρόνια ανοχή σ’ αυτή τη φασιστική συμμορία. Σίγουρα πρέπει τώρα να διωχθούν ως εγκληματίες, όμως τα ματιά και τα αυτιά ανοιχτά.
"Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ".
Σκέψου: Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν παραμένουν.
Για ποιους έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί; Για βιομηχάνους.

Για ποιους έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα; Για μεγαλοεργολάβους. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι.
Για ποιους ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή; Για τους εφοπλιστές που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά. Ενώ έφτιαχναν συσσίτια, για να ξεπλένουν τις βρωμιές τους και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Σκέψου: Είναι επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ταύτιση του θύτη με το θύμα. Η ανιστόρητη ταύτιση ενός καθεστώτος του καπιταλισμού - του φασισμού με τον σοσιαλισμό, δηλαδή με την κοινωνία της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που με τεράστιες θυσίες τσάκισε τις ορδές του Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνουν μέχρι και σύνταξη μέλη των δολοφόνων ναζιστών Eς Eς. Η θεωρία των άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση θολώνει την ουσία και βολεύει τη Χρυσή Αυγή.
Σκέψου: Τι θα πει η φράση - καραμέλα "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται";Έτσι αθωώνεται η κρατική, εργοδοτική και φασιστική βία και μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον καθημερινό αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι, μαθητές, σπουδαστές! Ονομάζουν "βία" ακόμα και τη δράση για να απομονωθούν οι φασίστες φονιάδες της Χρυσής Αυγής, αφήνοντάς της χώρο. 

Οι εκμεταλλευτές του λαού για να υπερασπιστούν την εξουσία και τα κέρδη τους θέλουν να μην παλεύεις, να μην οργανώνεσαι, να μην διεκδικείς συλλογικά τις σύγχρονες ανάγκες σου. Ονομάζουν "βία" την οργανωμένη πάλη για τη ζωή και το μέλλον σου, γιατί τους χαλάει τη σούπα.
Το σύστημα που τους γέννησε, το αυγό που γεννάει το ναζιστικό φίδι είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση στα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές επαναστάσεις θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο.
Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει».

 902.gr

Δ. Δασκαλόπουλος: Η ανάπτυξη θέλει.........κεφάλαια!!!!!!!


«Η ανάπτυξη θέλει κεφάλαια κι επενδύσεις, προϋποθέτει ανακαίνιση του παραγωγικού ιστού και εκσυγχρονισμό του κράτους, απαιτεί μεταρρυθμιστικά άλματα σε όλους τους τομείς. Θα έχουμε πραγματικά γυρίσει σελίδα όταν ξαναδούμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3% (που είναι το ελάχιστο για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους) και δραστική μείωση της ανεργίας (...) Αν όμως μνημόνιο σημαίνει μόνο περικοπές, φόρους, λιτότητα, σας λέω ότι το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε - το έχω ξαναπεί - η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή. Ηδη από τον Ιούνιο του 2010, επισημάναμε δημόσια τα προβλήματα της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης, που ακολουθεί η τρόικα. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς παραδώσαμε πολυσέλιδο υπόμνημα στους ιθύνοντες των Βρυξελλών και στην κυβέρνηση. Επισημαίναμε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και θα υπονόμευε κάθε προοπτική ανάπτυξης. Ζητούσαμε μεγαλύτερο περιθώριο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και, παράλληλα, μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στις θεσμικές αλλαγές που έτσι κι αλλιώς είχε ανάγκη η χώρα μας. Οι Βρυξέλλες εκώφευσαν, και το πολιτικό μας σύστημα έκανε τα δικά του. Δεν έχω πάψει ωστόσο να τονίζω την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, μιας άλλης συνταγής - και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη στο διαδίκτυο. Τι μας θυμίζει; 

Τη ρητορεία και ορισμένες από τις κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θέλει να διαχειριστεί την κρίση, αν κυβερνήσει. Και για να μη νομίσει κανείς ότι είναι ιδέα μας, παραθέτουμε την απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ στην ερώτηση «αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τους σημερινούς». Λέει ο Δ. Δασκαλόπουλος: «Επ' αυτού, σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ. Σημασία έχει τι πιστεύει ο ελληνικός λαός. Η δημοκρατία μας δεν είναι αλά καρτ, ούτε η λαϊκή ετυμηγορία τελεί υπό περιορισμό. Από κει και πέρα, όποιον κι αν επιλέξει ο λαός, ισχύει το "αρχή άνδρα δείκνυσι"». Τα είπε όλα ο πρόεδρος...

Γιώργος Σαρρής: Μόνο παλεύοντας για τη ζωή!!!!!!


Η Χρυσή Αυγή μοιάζει εδώ και λίγες μέρες σκουριασμένη.

Τη σκούριασε το οξύ από τη φρικτή και ολοφάνερη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη και λίγες μέρες πριν τη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα. Δε χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι όλα αυτά προστέθηκαν στην προηγούμενη δολοφονική δράση της Χ.Α. και ξεχείλισαν απαίσια το ποτήρι.

Στη συνέχεια άνθρωποι στο κέντρο αλλά και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων μεγάλων και μικρότερων πόλεων, βγήκαν στους δρόμους και η ψευτολάμψη της Χ.Α. θάμπωσε. Οι οπαδοί της κρύφτηκαν.

Και τελικά το σύστημα αποφάσισε να κινηθεί. Οι προστάτες της Χ.Α. φαίνεται να έκαναν βήματα πίσω για να μην εκτεθούν και καταστρέψουν την εικόνα τους και οι εισαγγελείς ανέλαβαν δράση.

Έτσι χθες είδαμε τους μπράβους της Χ.Α. με χειροπέδες και σκυφτά κεφάλια και πολλούς από αυτούς με κρυμμένα πρόσωπα, πράγμα που έδειχνε πια καθαρά τι είχαν στο μυαλό τους για το ρόλο που έπαιξαν και το αύριο που τους περιμένει.

Βέβαια και πριν το φόνο και τη σύλληψή τους όλοι αυτοί οι ίδιοι μπράβοι ήταν, με τα ίδια τατουάζ και τους αγκυλωτούς σταυρούς, αλλά οι μεγαλοδημοσιογράφοι δεν το πρόσεχαν και διάφοροι πολιτικάντηδες όπως ο Πολύδωρας φώναζαν ότι "φυσικά και με τη Χ.Α.... αφού την ειχαν ψηφίσει λέει 430000 Έλληνες...", κι έτσι η ζωή τραβούσε την ανηφόρα της μέχρι να σκοντάψει και να πέσει, μέχρι να γεμίσει αίματα το πεζούλι της Παναγή Τσαλδάρη και ν'αρχίσουν όλοι να "κατακεραυνώνουν" το φασισμό.

Τώρα βέβαια δε χρειάζονται θριαμβολογίες και επαναπαύσεις και σίγουρα χρειάζεται προσοχή και μελέτη για να δει κανείς από τις επόμενες κινήσεις σε ποιο σημείο του σχεδιασμού του συστήματος βρισκόμαστε.
Όμως τα πράγματα δείχνουν ότι η Χ.Α. πάει για απόσυρση και νέα σχέδια και πλάνα θα εμφανιστούν που να συνεχίζουν το χρήσιμο για το σύστημα έργο της φασιστικής συμμορίας. Ο δικός τους ρόλος δείχνει να τελείωσε και η "προσφορά" τους σημαντική. Αν μη τι άλλο έδειξαν ότι τόσα χρόνια αποβλάκωσης του κόσμου απο τους διαμορφωτές της συνείδησής του, δεν πήγαν χαμένα. Υπάρχει κοινό...


Αυτά θα τα δούμε όμως αργότερα. Θα είναι πιθανά μια πιο "λογική" μορφή φασισμού που να ικανοποιεί τις ανάγκες και τους μύχιους πόθους του καπιταλισμού και των υποστηριχτών του. Και πιθανά επίσης να έχει ένα φανερό κορμί που να αποτελείται από σκληρούς αλλά "λογικούς" και "καθωσπρέπει ανθρώπους" κι ένα άλλο κρυφό, που το φανερό θα "αποδοκιμάζει", αλλά αυτό θα κάνει τη δουλειά του στο σκοτάδι, μέχρι να έρθει η στιγμή να φορέσει επίσημη στολή καταστολής.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό πάντως είναι η στάση των ΜΜΕ.
 Όλα τα μέσα που μέχρι χθες κάλυπταν και ύπουλα έσπρωχναν τη Χ.Α., όπως ας πούμε τα διάφορα δήθεν χαζά gossip προγράμματα που έβαζαν στο σπίτι του κάθε αφελούς τη συμμορία, ξαφνικά έγιναν οι λαμπρότεροι αντιφασίστες!

Ο πιο φανερός λόγος είναι η πίεση που άσκησε ο λαός, που οργισμένος βγήκε στους δρόμους και που τα ΜΜΕ διαλεξαν να μην αγνοήσουν. Προτίμησαν να πάνε για λίγο με τα νερά του, με το "δημόσιο αίσθημα" όπως λέμε, λέγοντας όλα αυτά που έτσι κι αλλιώς είναι ολοφάνερα και που θα ήταν μάλλον ενοχλητικό, και επομένως βλαβερό για τα μέσα, αν δεν λεγόντουσαν. Ο λαός ακούει τώρα με ικανοποίηση το "ξέσπασμα" των μεγαλοδημοσιογράφων, που επιτέλους "τα λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους"..., ενω αυτοί χαμογελάνε κρυφά που έχουν καταφέρει να έχουν εξασφαλίσει ανοιχτά αυτιά για όσα ετοιμάζονται να πουν στη συνέχεια. Μια συνέχεια που σίγουρα θα έχει μέσα άφθονη "εθνική συνεννόηση", "καλό της πατρίδας", "καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται", και άλλα τέτοια ωραία. Και μαζί μ'αυτά θα έχει και νέους αναγκαίους σκληρούς νόμους και βέβαια σκληρές αλλά και πάλι "αναγκαίες" απαντήσεις "προς όλες τις πλευρές" (κάποιες από αυτές θα τις δούμε σίγουρα άμεσα).

Δυο πράγματα μόνο για το τέλος.
Ο λαός είχε την ευκαιρία να δει αυτές τις μέρες, πως μπορεί να στριμώξει το σύστημα και να τσακίσει το φασισμό. Μέσα από το οργανωμένο λαικό κίνημα που είναι και το μόνο του όπλο.


Είχε επίσης την ευκαιρία να δει τους δεκάδες υποκριτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και άλλους αστούς και μικροαστούς "αντιφασίστες", που με γλυκανάλατα οργισμένα επιχειρήματα, ουσιαστικά προσπάθησαν να βγάλουν λάδι τις πολιτικές τους και να κρύψουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα και το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτοί οι ίδιοι αύριο δε θά' χουν αντίρρηση να συνεργαστούν με μια δήθεν πιο λογική μορφή του "για το καλό μας", αλλά και να δείξουν κάποια "κατανόηση" και συμπόνοια για τους δολοφόνους.

 Ας ανοίξει λοιπόν καλά τα μάτια του ο λαός κι ας προσέξει τη συνέχεια. Το μαχαίρι του φασισμού αυτόν τον ίδιο έχει σα στόχο. Αυτές είναι οι εντολές που έχει από τα αφεντικά του που κινδυνεύουν και τον χρειάζονται. Και είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται ούτε ν' απουσιάσει ούτε να παρακούσει. Θα είναι σίγουρα παρών με το όπλο στο δολοφονικό του 
χέρι.
Το ίδιο παρών λοιπόν πρέπει να είναι κι ο λαός και το εργατικό, λαϊκό κίνημα.

 Αυτές τις μέρες έγιναν βήματα και μάλλον δικαιούμαστε κάποια χαμόγελα, όσο μπορούν να χωρέσουν χαμόγελα σ' ένα τέτοιο άγριο σκηνικό, μετά από μιά τέτοια άγρια δολοφονία.
 Ας συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, παλεύοντας να καταλάβουμε πως ο μόνος τρόπος ν' αντιπαλέψεις και να τσακίσεις το φασισμό και το δολοφονικό του χέρι, είναι να παλέψεις για το γκρέμισμα αυτού του κόσμου και το χτίσιμο ενός άλλου νέου δίκαιου κόσμου που μας αξίζει.
Μόνο εκεί δεν θα έχει χώρο για τους φασίστες.
Μόνο έτσι η θυσία του Παύλου Φύσσα, που του χρωστάμε τη ζωή που δε μπορούμε να του δώσουμε πίσω, δεν θα πάει χαμένη.
Μόνο παλεύοντας για τη ζωή.

Λιάνα Κανέλλη: Οι γέροι ξέρουν!!!!


Τέτοιες ώρες μαύρες κι άραχλες σκέφτομαι κάτι βασανισμένους γέρους κομμουνιστές, με παράσημα βασανιστηρίων στα κορμιά τους, εφιάλτες εξορίας που δεν ξεπεράστηκαν σε πολυτελείς σοφάδες ψυχαναλυτών και δεν πουλήθηκαν σε βιβλιαράκια τσέπης. Είναι εκείνα τα μάτια τους στις συγκεντρώσεις να κοιτάνε τα νιάτα χωρίς φθόνο, να καμαρώνουν και συχνά πυκνά να βγάζουν μιαν τρυφερή αυστηρότητα, όταν το πάθος των γύρω τους υπολείπεται της δικής τους αντοχής για τα μελλούμενα της τάξης και του Κόμματος.
Μερικούς τους ξαναβρίσκω σε κάτι φωτό στη στήλη με τις κηδείες. Τη μόνη που βάζει πρόσωπα. Που τη βρίσκω χρόνια τώρα, από δεκαετίες, μακάβρια πένθιμη, αλλά συνάμα τίμια και γενναία. Και βλέπω τη γιαγιά με το τσεμπέρι, κι από κάτω διαβάζω, σε μερικές γραμμές μια ζωή, έναν αγώνα, ταινίες ολόκληρες τεράστιου ιστορικού μήκους. Πρωταγωνιστές μιας τάξης, της εργατικής, που γράφει κάθε μέρα κι ένα στίχο στο έπος της ζωής, της κερδισμένης και μηδέποτε χαρισμένης.
Αυτοί οι αγωνιστές , αναρωτιέμαι όχι τι σκέφτονται αλλά κυρίως τι αισθάνονται τώρα που βλέπουν τους βρικόλακες ναζί να ξερνάνε «νομιμότητες». Ταγματασφαλίτες, Τεατζήδες, οιονεί δοσίλογοι, δεσμοφύλακες μπουντρουμιών, μια γελοιοποιημένη τηλεταινία σύγχρονων ανθρωποφάγων στο πολιτικό θέατρο σκιών. Αναπαράσταση...

Θέλω να φαντάζομαι πως είναι οι μόνοι που δε φτύνουν τον κόρφο τους γιατί δεν άντεξαν εκεί τα φίδια. Ούτε τα δηλητηριώδη του φασισμού τα κρυμμένα σε σφαίρες, ούτε εκείνα τα χειρότερα τα γλυκόσυρτα τα γητευτικά του συμβιβασμού. Νοιώθω πως έχουν τη δημογεροντική εκείνη ικανότητα των μαθημένων σε αγώνες, να εξοστρακίζουν την αφόρητη ασχήμια κι αυτή καθαυτή τη βρώμα των ερπετοειδών που ιεραρχούν τη ζωή στενεύοντας το σύμπαν ολάκερο από τη γλώσσα ως την ουρά τους. Αυτοί οι βετεράνοι κομμουνιστές είναι θαρρώ οι ξεχωριστοί άνθρωποι των αγκυλωτών ελληνικών ημερών που καταφέρνουν να μην ανατριχιάζουν από αηδία.
Εγγυώνται και με μόνη την ύπαρξή τους ανάμεσα και δίπλα μας, πως δεν επιτρέπονται οι εκπλήξεις όταν οι μελανοχίτωνες ξεσαλώνουν. Οι γέροι μας αυτοί, είναι πηγή με καθαρό νερό που διώχνει τη σύγχυση και δροσίζει τους αποκαμωμένους και τους άμαθους. Ακόμα κι αν μιλάνε, ακόμα κι όταν τα πόδια τους δεν τους βαστάνε, στα μάτια τους τα μισόσβηστα καίει εκείνη η σπίθα της έμπρακτης γνώσης. Αυτοί ξέρουν πώς νικιέται το θεριό, γιατί το νίκησαν. Ξέρουν πού κρύβεται, γιατί το ξετρύπωσαν. Ξέρουν να παραδώσουν στις επόμενες γενιές ιδεολογικό οπλισμό, γιατί τον διατήρησαν. Οι γέροι μας εδώ και τώρα παραδίνουν σκυτάλη κι όσοι τη φέρουμε μαθαίνουμε όχι απλώς πώς να ζήσουμε, αλλά πώς να γεράσουμε. Με τα στερνά να τιμούν τα πρώτα!

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί υποστήριξαν την......."Χρυσή Αυγή"!!!!!!!!!!!!!!!


Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»
Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»
Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»
Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»


Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»
Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»


Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)
Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»
Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»
Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»


 Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»


 Aristera sti Mitilini

Ο Ν. Μπογιόπουλος απαντά στο Γ. Τράγκα!!


Στο «Ρ» στη στήλη «Ημεροδρόμος», δημοσιεύτηκε στις 24/9/2013 άρθρο με τίτλο «Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής». Στο άρθρο γινόταν υπενθύμιση του εσωτερικού εγγράφου της Αστυνομίας όπου από το 1999 καταγράφονται οι γνωστές στην Αστυνομία (και στο κράτος) σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, αλλά και με βουλευτές.
Χτες, ο Γιώργος Τράγκας, στην εκπομπή του στο «Real Fm», στην προσπάθειά του να βρει ένα «ατράνταχτο επιχείρημα» ώστε να οικοδομήσει τους συλλογισμούς του περί «συστημικού ΚΚΕ», ισχυρίστηκε ότι «η στήλη του κ. Μπογιόπουλου κόπηκε από τον "Ριζοσπάστη" αμέσως μετά τη δημοσίευση του εγγράφου»...
Ενημερώνω τον κ. Τράγκα ότι το συγκεκριμένο έγγραφο στη συγκεκριμένη στήλη («Ημεροδρόμος»), δεν ήταν η πρώτη φορά που δημοσιεύτηκε στον «Ημεροδρόμο». Είχε δημοσιευτεί και στις 28/5/2013 και στις 29/5/2013. Δηλαδή, πολλούς μήνες πριν και μάλιστα δύο μέρες συνεχόμενα. Επομένως, η στήλη «Ημεροδρόμος» δεν «κόπηκε από τον "Ριζοσπάστη" αμέσως μετά τη δημοσίευση του εγγράφου», όπως παραπλάνησε τους ακροατές του ο κ. Τράγκας.
Επιπλέον, αν ο κ. Τράγκας ψάχνει λόγους για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, λάθος επιλογή έκανε να τους «ανακαλύψει» στο πρόσωπό μου. Δεν προσφέρομαι. Τον προτρέπω να συνεχίσει να τους ψάχνει με τον πεπατημένο από τον ίδιο τρόπο: Στις συνεντεύξεις του με χρυσαυγίτες. Οπως, για παράδειγμα, εκείνες οι συνεντεύξεις προ ολίγων μηνών στην εκπομπή - «πλυντήριο» της Χρυσής Αυγής, στο «Σκάι», όπου φιλοξενούσε τους χρυσαυγίτες δυο δυο και τέσσερις τέσσερις!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 28-09-2013
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Η θεωρία των .........δύο άκρων!!!


Με αφορμή τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και τις τελευταίες αποκαλύψεις, η αστική προπαγάνδα επιχειρεί να την πάει τη δουλειά εκεί ακριβώς που θα ήθελε, ανεξάρτητα από το εάν ο 34χρονος Παύλος είχε πέσει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα. Αστικά πολιτικά κόμματα, αστικός Τύπος, αστοί δημοσιολόγοι μιλούν για τα δύο άκρα. Λένε ότι κινδυνεύει η αστική δημοκρατία, οι αστικοί θεσμοί, από αυτά τα άκρα. Στη μία πλευρά κατατάσσουν τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος επιχειρήσει να αναζητήσει μια αντίστοιχη, σχετικά, ξεκάθαρη αναφορά για το ποιο είναι το άλλο άκρο, θα πρέπει να ανατρέξει στα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε ομιλία του το Μάρτη του 2013 είχε πει: «Η άκρα Αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός, όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Και η άκρα Δεξιά, επίσης, συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και διαλύουν τις κοινωνίες»...

Εν ολίγοις, αυτό είναι το «ιδεολογικό σχήμα» των αστικών πολιτικών δυνάμεων και με αυτό επιχειρούν να διαμορφώσουν κοινωνική συνείδηση τέτοια, ώστε να ταυτιστεί η δράση χρυσαυγιτών με τη δράση σωματείων που διεκδικούν καλύτερους μισθούς, καλύτερα μεροκάματα, επιλέγοντας κάθε φορά και συγκεκριμένη μορφή πάλης. Και, βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο θολό όρο «άκρα Αριστερά» κατά καιρούς το αστικό πολιτικό σύστημα βάζει ό,τι το εξυπηρετεί. Από την προβοκατόρικη δράση δικών τους μηχανισμών (βλ. δολοφονίες εργαζομένων στη ΜΑΡΦΙΝ, βομβιστική επίθεση στο MALL, επίθεση στα γραφεία της ΝΔ) μέχρι την οργανωμένη δράση σωματείων εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους (π.χ. κινητοποιήσεις ναυτεργατών που τους κατηγορούσαν ότι καταστρέφουν την οικονομία, κινητοποιήσεις εργαζομένων στα JUMBO, πανεργατικές απεργίες κ.ά.). Προσπαθούν έτσι να κρατήσουν το λαό μόνιμα φοβισμένο, τρομοκρατημένο, εξαναγκάζοντάς τον να επιλέγει ανάμεσα στην υποταγή στην πολιτική που του κάνει τη ζωή κόλαση και στο φόβο ότι η ταξική πάλη τον καταστρέφει, τον θέτει σε κίνδυνο.

Η θεωρία των δύο άκρων είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη. Στην καπιταλιστική κοινωνία, υπάρχουν στη μία πλευρά οι καπιταλιστές, το κεφάλαιο και το κράτος τους και από την άλλη η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της (φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι). Οι φασίστες είναι γέννημα - θρέμμα του κεφαλαίου, δρουν και παίζουν το ρόλο του μπράβου των κεφαλαιοκρατών, έχουν θύλακες μέσα στο αστικό κράτος, ευδοκιμούν μέσα στους μηχανισμούς που στήνονται για να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Από την άλλη, οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά παλεύουν για να αποκρούουν την αντιλαϊκή επίθεση, να βάζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αγωνίζονται να την ανατρέψουν. Με την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Και σε αυτό το σκληρό αγώνα βρίσκουν απέναντί τους: Την καπιταλιστική εργοδοσία που απολύει, μειώνει μισθούς, εκβιάζει, τρομοκρατεί. Τις αστικές κυβερνήσεις που επιστρατεύουν απεργούς (ναυτεργάτες, εργαζόμενοι σε αστικές συγκοινωνίες). Τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους (χτύπημα απεργίας στη «Χαλυβουργία»). Τη Χρυσή Αυγή που, σαν μπράβος των εφοπλιστών στη Ζώνη, επιτίθεται για να δολοφονήσει εργάτες... Είναι φανερό ποιον βολεύει η θεωρία των «δύο άκρων». Είναι εξίσου φανερό πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τέτοια επιχειρήματα οι εργαζόμενοι...

"Ρ" 28092013 Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής


«1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
2. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Ο εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί συγχώνευση του εθνικισμού με ορισμένες μικροαστικές "σοσιαλιστικές" αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Έχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την "ανωτερότητα της φυλής", τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. Προωθεί το χυδαίο αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.
3. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα όπως η ΧΑ είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας και φθοράς των αστικών κυβερνητικών κομμάτων, η αστική τάξη αξιοποιεί πολλαπλά τα ναζιστικά κόμματα, ως προκεχωρημένα φυλάκια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Αξιοποιεί τη ναζιστική δράση που, με τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν "αλληλεγγύη", ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων, ανέργων, κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων. Τόσο η ίδια η ΧΑ όσο και οι αστικές προτάσεις για την αντιμετώπισή της εντάσσονται σε σχεδιασμούς στήριξης της εξουσίας του κεφαλαίου και αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.
4. Η εμφάνιση της ΧΑ και η άνοδος της επιρροής της πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες όπου το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι σε ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική υποχώρηση, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το φασισμό - ναζισμό. Από την άποψη αυτή, είναι τεράστιες οι ευθύνες των κάθε είδους ρεφορμιστικών, σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων -παλιών και νέων- που διαμόρφωσαν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος όχι μόνο οδήγησε στον εκφυλισμό και στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά έγινε δεξί χέρι για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Στην Ελλάδα, η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που το κίνημα δεν έχει ανασυνταχθεί σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Η Χρυσή Αυγή, με τη φασιστική δημαγωγία και συνθήματα για την "κλεπτοκρατία", τους "τοκογλύφους", "τους κλέφτες πολιτικούς", εμφανίστηκε με "αντιμνημονιακό μανδύα" και απέσπασε δυνάμεις καταρχήν από τα αστικά κόμματα. Η θολή "αντιμνημονιακή" ρητορεία, που δεν αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές "έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα", προσέφεραν κάλυψη και έριξαν νερό στο μύλο της ΧΑ.
5. Η Χρυσή Αυγή ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση αθωώνει στην ουσία τη ΧΑ. Η ΝΔ και ορισμένα άλλα κόμματα ευθύνονται γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην επίδραση της ρατσιστικής προπαγάνδας της ΧΑ για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι γέννημα - θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και διεθνοποίησης της καπιταλιστικής αγοράς. Τροφοδοτήθηκε από τη σαπίλα του αστικού συστήματος, από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του "εξτρεμισμού" και του "ριζοσπαστισμού". Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων, στη συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό - επισιτισμό, στους ναυτεργάτες, στη "Χαλυβουργία", στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα. Ευθύνες έχουν συνολικά οι δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου" που υπερασπίζονται και εξωραΐζουν την ΕΕ, η οποία ευνοεί την εφαρμογή αντιδραστικών και αντικομμουνιστικών μέτρων στις χώρες - μέλη της.
6. Ο δήθεν "αντισυστημικός" και "αντιπλουτοκρατικός" λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός. Το αποδεικνύουν τα "δουλεμπορικά" γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Επικροτεί την επικίνδυνη για το λαό συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό ιμπεριαλιστικών κέντρων. Κουβέντα δε λέει για σταθερό μισθό και για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας. Χειροκροτεί τα ΜΑΤ όταν χτυπάνε τους εργάτες, επιτίθεται εναντίον απεργιών. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής.
7. Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο. Δεν ήταν τυχαίες οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
8. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, αναζωπυρώθηκε μια αποπροσανατολιστική παλαιού τύπου δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ κυρίως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο μια κυβερνητική εναλλαγή ρόλων. Η ΝΔ με αφορμή τη ΧΑ επανέρχεται στο ζήτημα της υποταγής του λαϊκού κινήματος σε αντιλαϊκούς νόμους, στο όνομα του δόγματος "νόμος και τάξη", συγχέοντας σκόπιμα τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις με τη δράση της ναζιστικής ΧΑ. Προσπαθεί να αποσπάσει από το κίνημα "δήλωση νομιμοφροσύνης", δηλαδή υποταγής στους αντιλαϊκούς νόμους, την εργοδοτική βία και την κρατική καταστολή. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ περιχαρακώνει την αντιμετώπιση της ΧΑ σε μία στείρα αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, περιορίζει το θέμα σε ζήτημα καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλίου, την οποία δήθεν παραβιάζει η κυβέρνηση και τα μνημόνια, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως "εγγυητής της αστικής ομαλότητας", με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες. Και οι δύο απόψεις είναι αποπροσανατολιστικές για το λαό. Κρύβουν τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ως δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος, και το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η ΧΑ δεν είναι κάτι έξω από τα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος. Ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων, εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που προκάλεσαν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τόσο τα φιλελεύθερα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.
9. Η ΧΑ και η ναζιστική δράση δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για "συνταγματικά", "κοινοβουλευτικά", "δημοκρατικά" τόξα μιας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας, που προτείνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ. Αυτοί οι διαχωρισμοί συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων σε σχέση με την εξουσία, την κοινωνία.
Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την αστική δημοκρατία, που είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει τη δική του πορεία, μέσα από την κοινωνική του συμμαχία, για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας.
10. Η πραγματική αντίθεση στην ελληνική κοινωνία είναι μεταξύ της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, από τη μία, και του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από την άλλη. Η πάλη ενάντια στη ΧΑ δε διαχωρίζεται από την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Η αντίθεση κεφαλαίου - μισθωτής εργασίας, που χαρακτηρίζει την ταξική καπιταλιστική κοινωνία, πρέπει να πάρει τη μορφή μαζικής ασυμφιλίωτης αντιπαράθεσης και ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους. Αυτή η ρήξη είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενότητα δράσης της μεγάλης πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, είναι παράγοντας κοινής, συμμαχικής δράσης με τα λαϊκά στρώματα που ληστεύονται από τα μονοπώλια. Διαφορετικά, κάθε άλλη μορφή ενότητας αδυνατίζει τη λαϊκή συμμαχία, την κρατά διασπασμένη. Η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης και η Λαϊκή Συμμαχία εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών επαγγελματιών, γυναικών και νεολαίας από τα λαϊκά στρώματα, τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές, το ίδιο το κίνημα, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούν να ηγηθούν και να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της ΧΑ. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος, αλλά η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα, όπως τη δολοφονική Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της. Η μαζική πάλη και επιλογή του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ μαζικά, οριστικά και τελεσίδικα μέσα στο λαό. Σε αυτήν την πάλη τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν μέσα στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
11. Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αντιπαλεύει αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που θα υπηρετούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι την κοινωνική πρόοδο δεν τη σταματά η ύπαρξη ξεπερασμένων -αντιδραστικών πλέον- εξουσιών και των νόμων τους. Αυτό γίνεται όταν ωριμάζει ως κοινωνική ανάγκη και αντίστοιχα όταν ωριμάζει και η δράση των λαϊκών μαζών. Οι λαϊκές εξεγέρσεις και οι κοινωνικές επαναστάσεις στο παρελθόν εξέφραζαν αυτή την αναγκαιότητα της προοδευτικής κίνησης της ανθρωπότητας. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η κοινωνική εξέλιξη δεν έχει τελειώσει εδώ, στα όρια του καπιταλισμού, στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, όπως δε σταμάτησε στη φεουδαρχία. Όπως και στο παρελθόν, με τις αστικές επαναστάσεις που κατάργησαν την ξεπερασμένη τότε φεουδαρχία, αλλά και στη συνέχεια με τις εργατικές επαναστάσεις, έτσι και σήμερα, αύριο, η εργατική τάξη, η πλειοψηφία του λαού έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την επιλογή μιας ριζικής αλλαγής ενάντια σε δυνάμεις που δε θέλουν η κοινωνία να εξελιχθεί προς τα μπρος και επιστρατεύουν τη βία, την τρομοκρατία, το ναζισμό, την καταστολή για να την εμποδίσουν.
12. Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Γιατί:
"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον".
ΑΘΗΝΑ 27/9/2013

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ».

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog