..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πουλάει τη μύξα για........βούτυρο!!!!!!!!!


Οι τοποθετήσεις του οπορτουνισμού τα έχουν όλα. Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καλλιέργεια αυταπατών, σκόπιμη μετατροπή των «φυκιών σε μεταξωτές κορδέλες». Σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της κ. Δούρου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Σερβία.
Τι είπε η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη σερβική κυβέρνηση;
Είπε ότι «o ελληνικός λαός προσβλέπει στη Σερβία και τους Σέρβους πολίτες για μια ΕΕ προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη», κόβοντας προκλητικά τον ελληνικό και το σερβικό λαό στα μέτρα της ευρωλαγνείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στο επιτελείο της ΕΕ. Αποσιωπά ότι η ΕΕ είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που κινείται με κριτήριο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, εφαρμόζει στρατηγική κατά των λαών και ευθύνεται από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών, για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνουν εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, μετράει 30 εκατομμύρια ανέργους και άλλα τόσα υποαπασχολούμενους, ξεκληρίζει τη μικρή αγροτιά, ασκεί επιθετική, επεκτατική πολιτική κατά κρατών και λαών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Τι άλλο είπε η κ. Δούρου;
Είπε ότι «η Ελλάδα ακόμη κι αν δεν είχε υπάρξει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, θα είχε κάθε συμφέρον να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της στρατιωτικής επέμβασης και της αλλαγής συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο, για λόγους σεβασμού του διεθνούς δικαίου».
Τι ξέχασε να πει η κ. Δούρου;
Ξέχασε να πει ότι με ευθύνη της ΕΕ ασκήθηκε μεγάλη πίεση και εκδηλώθηκε έντονος εκβιασμός για τη συμφωνία Σερβίας - Κοσόβου, τη δημιουργία τετελεσμένων αποδοχής της «ανεξαρτησίας» του ΝΑΤΟικού - ευρωενωσιακού προτεκτοράτου στο όνομα της ένταξης της Σερβίας στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.

Τέλος, διαφήμισε την υποψηφιότητα Τσίπρα στη θέση του προέδρου της Κομισιόν, του σκληρού πυρήνα της ιμπεριαλιστικής ένωσης και επιχείρησε να προσδώσει μαγικές ικανότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πιστός στην καπιταλιστική εξουσία και στην ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος, υμνητής της ΕΕ, θα χρησιμοποιήσει το μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει την Ευρώπη σε «υπόδειγμα ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης».
Τα υπόλοιπα «ριζοσπαστικά» και πολύ πρωτότυπα(!) το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τα συζήτησε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία.
Πραγματικά εποικοδομητική επίσκεψη ενός μεσολαβητή και διαπραγματευτή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας.
Αυτός είναι ο οπορτουνισμός που μονίμως παίζει με την αγωνία των λαών και επιχειρεί να πουλήσει τη «μύξα για βούτυρο».  

Χ.Χ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog