..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Διόδια: Οι νέες αυξήσεις από 1-1-2014


Να αμβλύνει τη λαϊκή οργή για τις νέες αυξήσεις στα διόδια, που ξεπερνούν και το 60%, προσπαθεί η κυβέρνηση, μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι η επανεκκίνηση των έργων των αυτοκινητόδρομων θα γίνει με αυξήσεις διοδίων και με ζεστό χρήμα στους ομίλους.
Ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η πρόβλεψη για την καθιέρωση «αναλογικών διοδίων», δηλαδή με επιβάρυνση ανάλογα με τη διαδρομή και τα χιλιόμετρα, έτσι ώστε να προκύψει μείωση του αντιτίμου για τους «συχνούς χρήστες».
Ωστόσο, οι αυξήσεις για όλους θα είναι πολύ μεγάλες για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στους οποίους έχουν παραχωρηθεί οι αυτοκινητόδρομοι.
Συγκεκριμένα οι αυξήσεις διοδίων που θα ισχύσουν από την πρωτοχρονιά είναι:
·         Στη «Νέα Οδό» (Αθήνα - Λαμία) αύξηση στα διόδια Αφιδνών 59,52%, Καπανδριτίου 58,33%, Μαλακάσας 61,17%, Οινοφύτων 62,50% και Θηβών 55%.
·         Στον «αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» (Λαμία - Θεσσαλονίκη) αύξηση στα διόδια της Πελασγίας 29,63% και Μοσχοχωρίου 33,33%.
·         «Ελευσίνα- Κόρινθος», στα διόδια Ελευσίνας η αύξηση θα είναι 31,25% και του Ισθμού12,50%.
Οι επιβαρύνσεις δεν θα έχουν τέλος, καθώς ετοιμάζονται αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, η οποία πρόκειται σύντομα να ιδιωτικοποιηθεί και η κυβέρνηση αξιοποιεί και πάλι τα περί αναλογικών διοδίων για να μην ξεσηκωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που διέρχεται η Εγνατία.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «ενόψει της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού και για να μην έχουμε προβλήματα όμοια με αυτά στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, η πρώτη προϋπόθεση που έθεσα στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν πως ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αναλογικά διόδια γιατί τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα εκεί, ώστε ο παραχωρησιούχος να γνωρίζει τι παραλαμβάνει ακριβώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».

2 σχόλια:

  1. Κάποτε είχες γράψει ένα σχόλιο στο blog μας ότι αυτοί θα βάλουν διόδια όχι μόνο στη γη που πατάμε, αλλά και στον αέρα που αναπνέουμε. "Καλομελέταγες", φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα επόμενα διόδια θα είναι στην........ κρεβατοκάμαρα!!!!!

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog