..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κυβέρνηση και τρόικα ολοκληρώνουν τα παζάρια!!!!!!!


Μετά το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να επιστρέψει εκτός απροόπτου η τρόικα στην Αθήνα.
Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν άμεσα τα παζάρια για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Για την εκταμίευση αυτής της δόσης μοναδική εκκρεμότητα εμφανίζεται να είναι η δραστική συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει ή να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα. Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα διατηρηθεί μόνο το ένα από το πέντε εργοστάσια που διαθέτουν τα ΕΑΣ και αυτό για μια δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών.
Πάντως, όπως έχει διευκρινίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δεν αναμένεται απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία για τα ΕΑΣ, αφού το Eurogroup δεν ανακοινώνει τέτοιες αποφάσεις.
Τα παζάρια με την τρόικα αφορούν και την επόμενη δόση των 4,9 δισ. ευρώ που έχει ως προαπαιτούμενα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2014, τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Η κυβέρνηση την εβδομάδα που έρχεται θα καταθέσει στη βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Μάλιστα μια σκέψη που συζητείται στο Μαξίμου είναι σε αυτό το νομοσχέδιο να ενταχθεί ως τροπολογία και η διάταξη για τους πλειστηριασμούς. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα αποφύγει να γίνουν δύο κρίσιμες ψηφοφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog