..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Α. Τσίπρας: Απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!


Σε μια προεκλογικού ύφους ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, θέλοντας να εμφανίσει το κόμμα του ικανότερο διαπραγματευτή.
Υποστήριξε για τους δανειστές ότι «η ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά τους έχει αποθρασύνει», κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως είναι «ο μαέστρος της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου» και πως «είναι οι μοναδικοί πιστοί σύμμαχοι του μερκελισμού στην Ευρώπη».
Κι αφού πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων κατέστησαν τη δημοκρατία όμηρο των δανειστών», υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή», με βασικό άξονα του κυβερνητικού προγράμματος να είναι «η πολιτική μας για τη διαπραγμάτευση του χρέους, τις τράπεζες και τα εργαλεία ρευστότητας».

Αξιοποίησε και ο ίδιος τη διαφθορά, όπως έχουν πράξει κατά καιρούς υποψήφιοι πρωθυπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να υποστηρίξει πως «αν ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή είναι μία και μόνη: Να κάνουμε παρελθόν, να τελειώσουμε σήμερα κιόλας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς».
Για τις ευρωεκλογές έκανε σαφές πως κεντρικό σύνθημα θα είναι να αλλάξει η συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, λέγοντας ότι «δικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας» και έκανε ανοίγματα, λέγοντας ότι «σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι όσο ποτέ να οικοδομήσουμε και να ενισχύσουμε μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων που θα φέρει τη μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές». Επιπλέον πρότεινε τη δημιουργία διαρκών επιτροπών από προσωπικότητες για να διευρυνθεί -όπως είπε- η συζήτηση για το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog