..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Απο τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!!!!!!!!!


Η  κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει το φόρο ακίνητης περιουσίας μονιμοποιώντας το χαράτσι για τις λαϊκές οικογένειες, ενώ τον μειώνει κατά 50% στην ακίνητη περιουσία των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, οι συζητήσεις για την έναρξη πλειστηριασμών ακόμη και για πρώτη κατοικία δίνουν και παίρνουν και ας αδυνατούν να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά ελέω πολιτικής που ωθεί στην εξαθλίωση, ενώ πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για αγορά από τις τράπεζες των κόκκινων δανείων που έχουν υποθήκες ακίνητα, προκειμένου οι αγοραστές να τα «βάλουν στο χέρι». Ετσι, τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν το δάνειο θα βρεθούν ανάμεσα στη Σκύλλα των πλειστηριασμών και στη Χάρυβδη των αγοραστών των δανείων τους. Χαμένοι για χαμένοι δηλαδή. Να γιατί χρειάζεται αλληλεγγύη και πάλη για την υπεράσπιση της κατοικίας ή του μικροχωραφιού τους, σε ρότα αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog