..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άδειασε" εκ νέου το γιουσουφάκι της η Μέρκελ.!!!!!!!!


"ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2014, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ"

Τη δέσμευση πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.
Η Άγκελα Μέρκελ στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά κάνοντας λόγο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και για θετικούς δείκτες, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι περιμένει την άμεση λήψη νέων μέτρων.
«Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της» δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, καθιστώντας σαφές πως η Γερμανία περιμένει κι άλλα μέτρα σε βάρος του λαού της Ελλάδας για να «υπάρχουν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και να υλοποιούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές».
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, η Γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε πως «υπάρχουν θέματα που δεν έχουν επιλυθεί, ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα μιλάμε για 1, 1,5 ή 2 δισ. ευρώ κενό πάνω κάτω αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Συνεπώς κατά την Άγκελα Μέρκελ, το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με νέα αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε στη συνάντησή τους.
Για το χρηματοδοτικό κενό και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε πως θα συζητηθεί, αφού η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ πιστοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα και πως αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τα συμφωνημένα τότε και η Γερμανία θα βοηθήσει.
Για το ίδιο θέμα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέο μνημόνιο ή για νέο δάνειο», ενώ για τις επαφές με την τρόικα υποστήριξε ότι «υπήρξε πρόοδος» και πως «θα υπάρξει τελική συμφωνία».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, αξιοποιώντας το πρωτογενές πλεόνασμα για την παγίδευση της λαϊκής δυσαρέσκειας, δήλωσε ότι «έχουμε πιάσει τους στόχους μας», όμως ξεκαθάρισε ότι «κι άλλα έχουμε να κάνουμε και για τα οποία θα συνεχίσουμε».
Προσδιορίζοντας τα επόμενα βήματα, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ως προτεραιότητες της κυβέρνησής του την άρση των εμποδίων στη δράση των επιχειρήσεων και τη ρευστότητά τους.
Η διευκόλυνση των επιχειρήσεων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους θα γίνει με βάση τους άξονες μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη. Ήδη σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ έχει παραγγείλει το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Για την αντιμετώπιση της ρευστότητας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης που θα διαχειριστεί ποσό 500 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεών. Ποσό 100 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρει η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων.
Στις δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη φράση «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ» που έχει κατ' επανάληψη αξιοποιηθεί από κυβερνητικούς παράγοντες, ωστόσο με τις προτεραιότητες που έθεσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε είναι προφανές πως το φως είναι για τα μονοπώλια και το τούνελ διαρκώς για το λαό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog