..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Σαμαράς: Ερχονται οι επενδύσεις αλλά φεύγει και η............ ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Η διαδικασία προβλέπει την απορρόφηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από τη θυγατρική «Viohalco SA» που εδρεύει στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός είναι η αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών εταιρειών που θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ παρουσιάζει συνολικές υποχρεώσεις 1,99 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της εταιρείας το 1ο εξάμηνο του 2013.
Παρόμοια κίνηση είχαν κάνει σχεδόν πριν από ένα χρόνο και οι εταιρείες ΦΑΓΕ και «Coca Cola Hellenic». Η ΦΑΓΕ τον Οκτώβρη του 2012 μετέφερε την έδρα της στο Λουξεμβούργο, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι η «Coca Cola Hellenic» μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία και την κύρια διαπραγμάτευση των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog