..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο Δημ. Δανίκας και το νέο .....ΕΑΜ !!!!!!!!!!!



 Όταν σε τυφλώνει το αντιΚΚΕ μένος σου, τότε κάποιες φορές δεν αποφεύγεις την αυτογελοιοποίηση.  Ο λόγος για τον Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος αφού πρόσφερε για χρόνια τις«πολύτιμες» υπηρεσίες του στον ΔΟΛ, τώρα ανέλαβε να μας «διαφωτίσει» από την φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη και του Αναστάσιου Πάλλη (του λοχία που έγινε «εκδότης»). 
Αφού λοιπόν ο δημοσιολόγος αυτός μας λέει ότι το ΚΚΕ με την πολιτική του «από 10% κατέληξε στο 5% και ίσως κατρακυλήσει στο 3%», αφού διαπιστώνει ότι το ΚΚΕ έχει «πονηρή μεταχείριση από το σύστημα» που το θεωρεί «απομονωμένο και ακίνδυνο για την τρέχουσα πολιτική» και το χρησιμοποιεί «για να τα χώνει στον Σύριζα», κάνει και τις προτάσεις του.

Τώρα, μας λέει, ο Δ. Δανίκας, «ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ΕΑΜ. Πρέπει να συνασπιστούν όλοι οι αληθινοί πατριώτες. Ολων των παρατάξεων. Να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους», και «να κατεβάσουν ένα μίνιμουμ πρόγραμμα εθνικής παλιγγενεσίας».

Φυσικά δεν ακούμε κάτι καινούριο. Σήμερα ακριβώς το ίδιο μας είπε και ο Πάνος Καμμένος που σε συνέντευξη του στην Realnws απευθύνει«προσκλητήριο προς όλες τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις». 

Είναι γεγονός  ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να ανασυνταχθεί και αναζητείται διάδοχη «διαχειριστική» κυβέρνηση, πριν υπάρξει κοινωνική έκρηξη, που μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. 

Κάποια κέντρα λοιπόν έχουν βάλει μπρος τις «μηχανές»  τους για να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής του Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη με ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα που θα «αιματοδοτήσει» το αστικό σύστημα, απορροφώντας τους τριγμούς του, που καθημερινά εντείνονται, συνέπεια της βάρβαρης αντιλαϊκής εφαρμοζόμενης πολιτικής. 

Σ’ αυτό το «λούκι» επιδιώκει να ρίξει ο Δανίκας το ΚΚΕ που το «συμβουλεύει»να αλλάξει πολιτική γραμμή, να παραμερίσει την ιδεολογία του και να συμπλεύσει με «όλους τους αληθινούς πατριώτες».

Πρέπει, πάντα σύμφωνα με τον αστό δημοσιολόγο το ΚΚΕ, να αλλάξει πολιτική γραμμή να συμμαχήσει  με Σύριζα και Καμμένο επιδιώκοντας ένα διάδοχο κυβερνητικό σχήμα. Και σαν αυθεντία που είναι ο Δ. Δανίκας και «αφουγκράζεται» την κοινή γνώμη καταλήγει στην διαπίστωση ότι σήμερα  «για το πλήθος των πολιτών ΚΚΕ ίσον απομόνωση. Ισον δελτίο τροφίμων. Ισον αφορμή να επιτεθεί η Τουρκία και να αρπάξει μερικά νησιά, μαζί με την Θράκη»!!! (Ελεγε κάτι διαφορετικό ο θεωρητικός της χούντας Γ. Γεωργαλάς;).
 Τ.Τ. Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog