..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας φορολογούμενος θα .........πληρώσει !!!!!!!!!!



Εκκληση στον ...Αντώνη Σαμαρά να χαράξει «εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης» την οποία, όπως είπε, θα στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ!
Επιβεβαιώνοντας την έγνοια του για το ταχύτερο δυνατό ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε πανέτοιμος να βάλει πλάτη στην προσπάθεια συγκρότησης της «συμμαχίας του Νότου» που θα αντιταχθεί δήθεν στη «γερμανική ηγεμονία».
Αναφέρθηκε σε συμμαχία των κυβερνήσεων Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας - που ενιαία τσακίζουν τους λαούς με πανομοιότυπα βάρβαρα μέτρα - προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού καλύτερους όρους για την ανάκαμψη των αστικών τάξεων των χωρών αυτών. Συγκαλύπτοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα ανακόψει, αλλά θα εντείνει την ανελέητη επίθεση που δέχονται οι λαοί, αφού αυτή είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αν κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί οφείλεται στην «αυταπάτη ότι αν τα έχουν καλά με τον ισχυρό θα πάνε μπροστά»! Είναι τέτοια η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ για κολεγιές που θα υπηρετήσουν το συμφέρον της αστικής τάξης, που ερωτώμενος ειδικά για τον Γκρίλο, τον οποίο μνημόνευσε σαν δυνάμει σύμμαχο, ξεκαθάρισε: «Ποσώς με ενδιαφέρει αν είναι αξιόπιστος, η χώρα πρέπει να βρει συμμάχους»!
Στο ίδιο πνεύμα και για τον ίδιο στόχο ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε και στο εσωτερικό της χώρας, απειλώντας μάλιστα ότι όποιος δεν στηρίξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός έρθει πρώτος μετά από εκλογές, θα «πάρει την ευθύνη για την αστάθεια», ενώ προανήγγειλε εκβιαστικά διλήμματα στο λαό του τύπου «ή ΣΥΡΙΖΑ με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ή οδηγούμαστε στην αβεβαιότητα».

Είχε δε το θράσος να χλευάσει τον σοσιαλισμό ως την ελπιδοφόρα προοπτική του λαού, τη μόνη που μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του, λέγοντας «το κύριο σήμερα δεν είναι ο σοσιαλισμός, αλλά η σωτηρία της χώρας» και, για να δικαιολογήσει την πρεμούρα τους να ασκήσουν την αστική διαχείριση, πρόσθεσε «απ' τη βαρβαρότητα στο σοσιαλισμό υπάρχουν πολλά στάδια», κόντρα στην πραγματικότητα που συνηγορεί για το αντίθετο.
Αποκαλυπτικός ήταν στο σημείο που κλήθηκε να εξηγήσει τι θα κάνει αν συναντήσει «τοίχο» στην ΕΕ όπου λέει ότι θα πάει να διαπραγματευτεί. Προεξόφλησε λοιπόν ότι οι Γερμανοί έχουν ήδη επεξεργαστεί κάποιες υποχωρήσεις που μπορούν να κάνουν για να έρθουν σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ! Κι ότι τάχα δεν παραχωρούν στη σημερινή κυβέρνηση γιατί «θέλουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ»!!! Πάντως διεμήνυσε στους «εταίρους» ότι αναγνωρίζει πως «η Ελλάδα χρωστάει», αλλά «πρέπει να βρεθεί λύση win win», δηλαδή να κερδίσουν όλοι οι άρπαγες του πλούτου που παράγει ο λαός, ο οποίος καλείται να αποπληρώσει χρωστούμενα της πλουτοκρατίας που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει και νομιμοποιεί. Πρόσθεσε μάλιστα πως μια προοπτική διαγραφής μέρους του χρέους «δεν θα έβρισκε αντίθετο το ΔΝΤ», παρακάμπτοντας ότι κάτι τέτοιο πάει πακέτο με νέα μνημόνια.
http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/laliotis_tsipras_600_375_-1520156878.jpg

Αποσαφήνισε ότι τάσσονται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν βαθύ αντιλαϊκό πρόσημο και δεσμεύτηκε μόνο για μια αύξηση «50, 100 ευρώ» στον κατώτατο μισθό, που ήδη βρίσκεται στον πάτο με προοπτική περαιτέρω μείωσής του, ενώ στην επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου ποιος θα πληρώσει, απάντησε «ο Έλληνας φορολογούμενος»! Ακόμα όμως κι αυτή την αύξηση-κοροϊδία που υποσχέθηκε τη συνέδεσε με την πορεία της διαπραγμάτευσης στην ΕΕ!
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog