..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Ερρίκος Ντυνάν" : Και Ιδωτικοποιείται και οι εργαζόμενοι χάνουν τα..... χρωστούμενα!!!!!!



Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση οδεύει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ τα οφειλόμενα δεδουλευμένα πολλών μηνών είναι στον «αέρα», όπως επιβεβαιώθηκε κατά την κινητοποίηση των εργαζομένων στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη.
Στο πλαίσιο 5ωρης στάσης εργασίας (8 π.μ. - 1 μ.μ.) που είχε προκηρύξει το σωματείο εργαζομένων «Ερρίκος Ντυνάν», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το νοσοκομείο προς το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας στο πλευρό τους τα κλαδικά Σωματεία Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και Πειραιά, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και τη Λαϊκή Επιτροπή 7ου διαμερίσματος Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Τα δεδουλευμένα να εξοφληθούν, σκλάβοι οι εργαζόμενοι να γίνουν δεν μπορούν» και «θέλουνε συμβιβασμό να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων «Ερρίκος Ντυνάν» επέδωσε ψήφισμα με τα εξής αιτήματα:
·         Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
·         Εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
·         Να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση με επενδυτή για το ξεπούλημα του νοσοκομείου και να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κ. Μπούρας, δήλωσε πως δεν μπορεί να δεσμευτεί για τα δεδουλευμένα και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση κινείται προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου. Πρόσθεσε πως στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή, θα υπάρχει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε το «Ερρίκος Ντυνάν» να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να συνεχίσει άλλο ένα 3μηνο τη λειτουργία του.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκφράζοντας συμπαράσταση ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ηλ. Σιώρας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.
902. gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog